Bugun...



Narhisar Köyünden Bir Yurttaşın, Yetkililere İletmek İstediği Sorunları

Narhisar köyü Milas merkeze 27 km uzaklıkta olan, bir dağ köyü/mahalle. Böbrek taşına iyi gelen kaynak suları, çambalı, zeytinciliği, çam ormanları ve kestanesiyle ünlü bir köyümüz. Narhisar Köyünden Önder Öz isimli bir köy sakini bize ulaşarak; “sorunumuz var, basın olarak dile getirir misiniz, bizim sorunumuzun ilgililere ulaşması konusunda yardımcı olur musunuz?” dedi ve sorunlarını anlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-01-2023 11:00:45 Tarih: 14-01-2023 02:18

Narhisar Köyünden Bir Yurttaşın,  Yetkililere İletmek İstediği Sorunları

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Narhisar köyü Milas merkeze 27 km uzaklıkta olan, bir dağ köyü/mahalle. Böbrek taşına iyi gelen kaynak suları, çambalı, zeytinciliği, çam ormanları ve kestanesiyle ünlü bir köyümüz. Narhisar Köyünden Önder Öz isimli bir köy sakini bize ulaşarak; “Sorunumuz var, basın olarak dile getirir misiniz, bizim sorunumuzun ilgililere ulaşması konusunda yardımcı olur musunuz?” dedi ve orunlarını anlattı.

Narhisar sakini Önder Öz isimli hemşehrimizin ilk sorunu, evinin yanından geçen yolla ilgili ve yol için arsasından terk yaptığı halde istinat duvarının yapılmamasıydı. Öz, bu sorunu şöyle ifade etti: “İlk sorunum evimin dibinden affedersiniz eşek geçmeyen bir patikadan şimdi kamyonların geçtiği bir yol yapıldı. Ben de arsamdan fedakârlık yaptım. Muhtar da biliyor, Milas belediye başkanı da. Benim evim yaklaşık 4 metre yukarıda kaldı. Zemin sert değil, toprak çok yumuşak. Buraya İstinat duvarı yapılacaktı, bize söz verilmişti ama şimdiye kadar bir türlü yapılmadı. Bu duvar, bizim ev yıkılınca mı ya da biz ölünce mi yapılacak acaba?”

Öz’ün dile getirdiği ikinci sorun ise yangın vanalarıyla ilgiliydi. Yangın vanaları daha önce olduğu halde bir şekilde bunlar iptal edilmiş ve bir yangın söndürme aracının su almak için 10 km uzağa gitmek zorunda kalmasını dile getiriyordu.

Öz, bu sorunu ise şöyle anlattı: “İkinci sorunumuz. Burası dağ köyü. Milas’ın  en yüksek dağ köyü. Ormanlarla kaplı. Yazın biliyorsunuz yangınlar çıkıyor, hepimizin ciğerleri  yanıyor, çok üzülüyoruz. Evler yanıyor, yuvalar kararıyor. Köyüm ilçeye çok uzak. Daha önce su şebekesinde yangın vanaları vardı. Bunlar dikkatsizlik ve çeşitli sebeplerle iptal edildi. Yerine yenisi takılmadı ve dolayısıyla bir itfaiye aracı su almak için 50 -100 metre gidecekken, en az 10 km yokuş yukarı çıkmak zorunda kalıyor. Bir yangını söndürmek için dakikaların önemi çok büyük.”

Öz, son olarak şunları ekledi: “Basın olarak bizim bu sorunumuzu dile getirin, sesimizi duyurun lütfen.”

 

 




Bu haber 1403 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI