Bugun...



Milas Belediyesi, Bozalan Mahallesi’nde Halı İpi Dağıttı

Yangından etkilenen 11 kırsal mahalledeki (Akçakaya, Bayır, Beyciler, Bozalan, Çiftlik, Çökertme, Demirciler, Fesleğen, Gökbel, Gürceğiz, Türkevleri) halı dokumayı taahhüt eden 238 vatandaşımızdan toplanan talep dilekçeleri çerçevesinde gerçekleştirilen projede yaklaşık 3600 Kg ip halı üreticilerine ulaştırılacak.

facebook-paylas
Tarih: 12-02-2022 23:35

Milas Belediyesi, Bozalan Mahallesi’nde Halı İpi Dağıttı

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların ekonomik refah seviyelerini arttırmak, vatandaşların yangın nedeni ile yaşadıkları ekonomik gelir kaybını telafi etmek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek adına halı ipi dağıtımı gerçekleştirildi.

Yangından etkilenen 11 kırsal mahalledeki (Akçakaya, Bayır, Beyciler, Bozalan, Çiftlik, Çökertme, Demirciler, Fesleğen, Gökbel, Gürceğiz, Türkevleri) halı dokumayı taahhüt eden 238 vatandaşımızdan toplanan talep dilekçeleri çerçevesinde gerçekleştirilen projede yaklaşık 3600 Kg ip vatandaşlarımıza ulaştırılacak.

Bu kapsamda ilk etap dağıtım töreni Bozalan Mahallesi’nde gerçekleşti. Bozalan, Gökbel ve Çökertme mahalleli talepte bulunan vatandaşlara halı ipleri teslim edildi.

Gerçekleştirilen törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Halı İpi dağıtım etkinliğinde bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,  Milas Belediyesi olarak üreticilerin daima yanında olduklarını belirterek; “ Belediyemiz tarihinde ilk defa kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzle özellikle yangın felaketi yaşanan bölgelerde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de hem unutulmaya yüz tutmuş ‘’Milas Halısı’’ dokunmasını teşvik etmek hem de vatandaşlarımızın yangın nedeni ile yaşadıkları ekonomik gelir kaybını telafi etmek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek adına halı ipi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Siz vatandaşlarımızı bir aile sıcaklığı ile yakın hissediyor, iyi ve kötü günde her zaman sizlerle beraber yan yana durmaya, dertleri paylaşmaya, acıları gidermeye, yaraları sarmaya çalışıyoruz. Milas Belediyesi olarak daha insana dokunan, daha üretime dönük ve özellikle ekonomik sıkıntıları çok derin hissettiğimiz bu dönemde aile ve şahıs bütçesini geliştirecek destek ve programlarla karşınıza çıkıyoruz ve ilerleyen süreçlerde de sizlere destek olmaya devam edeceğiz,” dedi.




Bu haber 494 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI