Bugun...



İkizköylüler Zarar Gören Zeytinlikleri İçin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne Dilekçe Verdi

KARDOK üyeleri, dilekçelerini, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne iletilmek ürere Milas İlçe tarım Müdürlüğü evrak kayıt bölümüne verdiler.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-11-2023 14:07:35 Tarih: 22-11-2023 14:03

İkizköylüler Zarar Gören Zeytinlikleri İçin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne Dilekçe Verdi

haberveinsan

Karadam-Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) üyeleri, İkizköy-Çamköy-Karacahisar bölgesinde yapılması planlanan maden işletmesinin Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanununa aykırı faaliyetleri, mevzuata aykırı biçimde tarım arazileri ve zeytinliklere fiili olarak zarar verilmesi hakkında şikâyet dilekçesi verdiler.

KARDOK üyeleri, dilekçelerini, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne iletilmek ürere Milas İlçe tarım Müdürlüğü evrak kayıt bölümüne verdiler

Yeniköy Kemerköy Enerji Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait 86541 sicil numaralı ruhsat sahası incelendiğinde açık kömür ocağı işletmesinin yalnızca orman alanı ile sınırlı olmadığı, İkizköy mahallesine ait tarım arazileri üzerinden, kuzeydeki Çamköy mahallesine doğru ilerleyip daha sonra kuzeybatı istikametinde Karacahisar mahallesi istikametinde tamamı tarım arazileri olan yaklaşık 10.000 dekar alanı kapladığı görülmektedir. Bu arazilerin 3000 dekarı 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun kapsamındaki arazilerdendir. Dilekçemiz ekinde yer alan haritalama çalışmasında madencilik faaliyetlerinden öncelikli olarak zarar gören zeytinlik alanlar işaretlenmiş ve parsel numaraları üzerlerine yazılmıştır. 

Şikâyet konusu olan durum dilekçede şöyle açıklandı:

Malumunuz olduğu üzere bu alanlar Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatça korunmaktadır. Bu alanların korunması kurumunuzun asli görevleri arasında yer almaktadır.

18.08.2023 tarihinde Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne,  16.08.2023 tarihinde Müdürlüğünüze bu alanlarda maden için kullanılmasına ilişkin herhangi bir izin süreci işletilip işletilmediğine ilişkin bilgi edinme başvurusu yapmış olmamıza rağmen bilgi edinme başvurumuza yanıt verilmemiştir (EK-1,EK-2)

Yanıt verilmediğine göre, bu alanlarda maden işletilebileceğine dair hukuken geçerli idari işleminizin bulunmadığı anlaşılmaktadır.

15.11.2023 tarihinde korumakla, zarar görmelerini, daraltılmalarını önlemekle görevli olduğunuz tarım alanları ve zeytinliklerde dinamit kullanılarak patlatmalar yapılmaya ve bu alanlar yok edilmeye başlanmıştır. Bu sürece acilen müdahale edilmesi zorunludur. Bölgeye ivedi şekilde denetime gidilerek tarım alanları ve zeytinliklerin yok edilmesinin önlenmesi gerekmektedir.

Dilekçede sonuç ve istem şu şekilde belirtildi      

Yukarıda açıklanan nedenlerle; bölgeye ivedi şekilde denetime gidilerek gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanmasını ve işbu başvurumuza istinaden yapılan denetim, uygulanan ceza ve yaptırımlar hakkında tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz. Saygılarımızla.

Kaymakamla görüşme girişimi

KARDOK üyeleri daha sonra Kaymakam Mustafa Ünver Böke ile görüşmek üzere Kaymakamlığa gittiler. Kaymakamın yerinde olmadığı belirtilerek, kendilerine daha sonra randevu verileceği söylenmiştir. İkizköylüler, “Yine geleceğiz, gerekirse bakanlığa bile gideceğiz,” diyerek Kaymakamlık binasından ayrıldılar.

 




Bu haber 769 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI