Bugun...



İkizköy Çevre Komitesinden, Yenilenen Bilirkişi Keşfi İçin Çağrı

İkizköy-Akbelen ormanlarında Bilirkişi keşfinin 8 Şubat Salı günü saat 11’de yapılacağı bildirildi ve tüm çevre dostlarına Akbelen Ormanı Nöbet alanında toplanma çağrısı yapıld

facebook-paylas
Tarih: 06-02-2022 14:32

İkizköy Çevre Komitesinden, Yenilenen Bilirkişi Keşfi İçin Çağrı

Nevzat Çağlar Tüfekçi

2021 Eylül ayında İkizköy-Akbelen ormanları için yapılan bilirkişi keşfinde heyette bulunan hakim üyenin, Akbelen ormanlarının savunan avukat ve uzmanlara hakaret etmesi, aşağılayıcı ifadeler kullanması üzerine, heyetteki bu hakim üyenin varlığına itiraz edilmişti. İtiraz üzerine, bilirkişi heyeti yenilenmiş ve keşfin yeniden yapılmasına karar verilmişti. Keşfin yenilenmesi üzerine İkizköy Çevre Komitesinden yapılan açıklamada, “İkizköy’ün tüm çevre dostlarını, dayanışma için Akbelen’e bekliyoruz,” denildi.

İkizköy Çevre Komitesinin açıklaması şöyle:

“Israrlı itirazlarımız sonucunda; geçen Eylül'de avukatlarımıza ve uzmanlarımıza hakaretler ederek, söz haklarını engelleyerek “adalete erişim hakkımızı” gasp eden, taraflı tutumuyla hakimlik mesleğinin saygınlığına gölge düşüren hakim görevden alındı. Eksik ve yanlış bilgilerle rapor hazırlayan uzmanlar değiştirilerek, bilirkişi heyeti yenilendi. Akbelen Ormanı davamızın bilirkişi keşfi bu Salı(8 Şubat) yenileniyor. İkizköy'ün tüm dostlarını dayanışmaya Akbelen'e bekliyoruz.  Bu kez adil, bilimsel etik kurallarına uygun, söz hakkımızın engellenmeyeceği bir keşif olacağını biliyoruz! Katil kömüre karşı Akbelen Ormanı için Adalet İstiyoruz! O kadar haklıyız ki! Mutlaka kazanacağız!”

Bilirkişi keşfinin 8 Şubat Salı günü saat 11’de yapılacağı bildirildi ve tüm çevre dostlarına Akbelen Ormanı Nöbet alanında toplanma çağrısı yapıldı.

 




Bu haber 686 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI