Bugun...



CHP'li Erbay'dan Göcek Tüneli Zamlarına Tepki: "Önergeyle, İkazla Bu İş Düzelmiyor!"

Muğla’nın Dalaman ile Fethiye ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılmasına rağmen pahalı olması nedeniyle sürekli protesto edilen, Türkiye’nin tek paralı Göcek Tüneli’ne yeni gelen yüzde 25’e varan artışın tepkileri artıyor. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “İkazla, protestoyla bu iş düzelmiyor. Ben bir eylem planı düşünüyorum,” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 25-01-2021 21:16

CHP'li Erbay'dan Göcek Tüneli Zamlarına Tepki:

2006 yılında hizmete giren 12 metre genişlik, 7.40 metre yüksekliğindeki 950 metrelik tünelden birinci sınıf araçlar (otomobil) 9 lira yerine 11 TL, ikinci sınıf araç (kamyon) 15 liradan 19 liraya, üçüncü sınıf araç (dingilli kamyon ve dingilli otobüs) 20 liradan 25, dördüncü sınıf araç grubu (TIR) 30 liradan 38 liraya, motosiklet ise 3 liradan 4 liraya yükseltildi. Türkiye’nin tek paralı tüneline tepkiler her sene olduğu gibi yeni zam döneminden sonra da yükselmeye devam ediyor.

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in özel haberine göre, Muğla’nın Dalaman ile Fethiye ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 milyon dolara yapılan Türkiye’nin tek paralı Göcek Tüneli’ne gelen yüzde 25’e varan yeni artışın tepkileri sürüyor. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “İkazla, protestoyla bu iş düzelmiyor. Ben bir eylem planı düşünüyorum,” dedi.

BU İŞ PROTESTOYLA DÜZELMİYOR

Tünelle ilgili zamları ve işletme şeklini sürekli eleştiren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay SÖZCÜ’ye özel açıklama yaptı. Erbay, “Şu andaki durum gerçek bir rezalet. Ne yapacağımızı da şaşırdık. Önerge verdim olmadı. Artık ikazla protestoyla bu iş düzelmiyor. Ben bir eylem planı düşünüyorum. Geçen sene salgından dolayı düşündüğüm gibi bir eylem yapamadık. Ama en kısa zamanda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sesi duyurmamız gerekiyor. Gerekirse orada sabaha kadar yatarım bile. Kimsenin aldırış ettiği yok. Bakın bunun Karadeniz ve Akdeniz’de onlarcası var. Hangisinden para alınıyor? 900 metrelik bir tünelin ücretini insanlara yüklemenin ne anlamı ne mantığı var?” dedi.

ÜCRETSİZ OLSUN DERKEN DEVLET KENDİ YAPTIĞI TÜNELİ DE ONLARA VERDİ

Tünel ücretinin kaldırılmasını isterken devletin kendi yaptığı ikinci tüneli bile onlara verdiğini ve oradan da geçiş ücreti alındığını hatırlatan Erbay şunları söyledi: “Bu tünelin kullanım hakkı 2032 yılına kadar yapan şirkete verilmişti. Ancak karayolları bu tünelin yanına aynı güzergâhta ikinci bir tünel yaparak işletim hakkını da bu şirkete verdi. Madem Karayolları buraya bir tünel yapabiliyordu o zaman ilkini de neden yapmadı? Şimdi devletin yaptığı bu tünel de şirket kullanımında. Bu uygulamaya derhal son verilmeli ve Göcek Tüneli ücretsiz olmalıdır. Neden şirkete verildiğiyle ilgili önergeme gelen cevap şirket kullanım hakkını 2032’den 2025’e çekti olmuştu. Ancak esas sorun halkın parasıyla yapılan bu tünelin tamamen ücretsiz olmasıdır.”

MUĞLALI VERGİSİNİ VERMİYOR MU?

Ortada makul bir mantık olmadığını da savunan Erbay, “Muğlalı vergisini vermiyor mu? Her çalışandan, öğretmeninden, memurundan ne için alıyorsunuz bunu? Yol, su, elektrik ve köprü yapacağım diye alıyorsun değil mi? Şimdi de bir de öbür geçiş için para alıyorsun. Anayasal suç. Oralarda taksicisi var, minibüsçüsü var. Şehir içi minibüsler günde kaç kez geçiyor oradan? Hele de şu salgın döneminde millet büyük sıkıntılar çekerken bu zam neyin nesi?” diye konuştu.

Kaynak: muglaturnusol.com, 25.01.2021

 




Bu haber 645 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI