Bugun...



Belediye Başkan Aday Adayı Evran, Ketendere-Çomakdağ Kızılağaç-İkiztaş ve Bafa’daydı

Milas Belediye Başkan Aday Adayı Servet Evran, mahallelerde parti üyeleri ve vatandaşlarla buluşmalarını sürdürüyor. Mahalle toplantılarına büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri, sorunlarını anlatıyor, Evran’a başkan seçildiği takdirde neler yapmak istediğini sorguluyor. Evran’ın katıldığı mahalle toplantıları samimi bir havada ve bir kaynaşma şeklinde gerçekleşiyor.

facebook-paylas
Tarih: 26-12-2023 01:34

Belediye Başkan Aday Adayı Evran, Ketendere-Çomakdağ Kızılağaç-İkiztaş ve Bafa’daydı

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Evran ve beraberindeki belediye meclis aday adaylarıyla birlikte, Milas’ın kültür turizminin önemli mekânları olan Ketendere, Çomakdağ Kızılağaç ve İkiztaş ile Milas’ın zeytin diyarı olan Bafa’da halkla ve üyelerle buluştu, konuştu. Halkla buluşmalarda Evran önce kendisini tanıtarak, Milas için neler yapacağını anlatıyor, Evran’ın konuşmaları, katılımcılar tarafından ilgiyle dinleniyor ve bazen alkışlarla kesiliyor. Evran’ın konuşmasından sonra toplantıda hazır bulunan belediye meclis üyesi aday adayları da, kısa kısa orada hazır bulunan mahalle sakinlerine kendilerini tanıtıyor.

KÜLTÜR TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Belediye Başkan Aday adayı Evran, Ketendere, Ç. Kızılağaç ve İkiztaş’taki üyelerle buluşma toplantılarında, bölgede Kültür turizmini geliştireceklerini, mahalle halkının turizm gelirlerinden yararlanmalarını sağlayacaklarını söyledi. Evran, geniş katılımlı Çomakdağ Kızılağaç köyündeki toplantıda yaptığı konuşmada ise kültür turizminin bölge için önemine değindi, “görev ve sorumluluk bize verildiği takdirde, her yöremizin kültürel ve folklorik özelliklerine göre o yörede turizmi geliştirme çalışmaları yapacak ve projeler üreteceğiz,” dedi. Evran, “Milas’ta turizmin geliştirilmesi için Bodrum’u da içine alacak şekilde bütünleşik turizm master planları hazırlayacağız, Milaslılar turizm gelirlerinden payına düşeni mutlaka alacaktır,”  diye konuştu.

BİZİM KOLUMUZDAN TUTUN VE KALDIRIN

Evran’ın Bafa buluşması, önce çarşı esnafını ziyaretle başladı, Cuma günleri kurulan Bafa pazarında çevre köylerden ve Milas’tan gelen pazarcıları ziyaretle devam etti. Ziyaretlerden sonra CHP Bafa temsilciliği binasında üyelerle bir toplantı yapıldı. Evran burada yaptığı konuşmada, “tek başıma ben bir hiçim. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Bugün burada bulunmamızın nedeni, tüm üyelerimizin oy kullanmasıyla yapılacak bir ön seçimde, 8 belediye başkanı aday adayından birisini ve 87 belediye meclis aday adaylarının içinden tercihte bulunacaksınız. Sizler, bana ve bizlere güvenin, bizim kolumuzdan tutun ve kaldırın.  Bu görev bana nasip olursa, Milas’ta güzel şeyler yapacağız. Yaptığımız iyi belediyecilik çalışmaları Türkiye’ye örnek olacak. Bize düşen görev, aldığımız bayrağı daha yukarılara çıkarmak ve hizmet çıtasını daha da yükseltmektir. Belediyecilikte ne kadar doğru işler yapabilirsek, partimizin oyunu arttırır, bir sonraki genel seçimde partimizi iktidara taşımada o kadar katkıda bulunmuş ve destek vermiş oluruz,” diye konuştu.

BAFA’YA, ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİLERİ MÜZESİ

Toplantıda bulunan Bafa Mahalle Temsilcileri Erkan Sert ile Aygün Kocabıyık, Bafa ile ilgili sorunları dile getirdiler. Zeytinciliğin Bafa için önemli bir geçim kaynağı ve ticari ürün olduğunu belirten Mahalle temsilcisi Aygün Kocabıyık, “bununla ilgili bir şeyler yapılması gerekir. Daha önce bir özel girişimci burada Zeytin Müzesi kurmak için çalışmalarda bulundu. Epey de malzeme topladı ama bu gerçekleşmedi. Yarıda kaldı,” dedi.

Başkan aday adayı Evran, Kocabıyık’ın dile getirdikleriyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Bafa mahallemizin, Milas’ın en önemli zeytincilik bölgesi olduğunu biliyoruz. Bir ekonomik değer olarak buradaki zeytin üretimini geliştirmek de hedeflerimiz arasında. Arkeoloji, Halı, Etnografya, Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Müzesiyle Milas’ı Müzeler şehri yapacağımızı hep söylüyoruz. Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Müzesi en çok Bafa Mahallemize yakışır. Belediye başkanlığı görevi bize verilirse en kısa sürede böyle bir müzeyi kurmak için faaliyete geçeceğiz. Bu müze, Bafa için önemli bir turizm geliri sağlayacaktır.  Ayrıca Bafa yöresine ait ürünlerin satışının yapıldığı ve sadece Bafalılar’ın yer aldığı bir pazar oluşturmayı da düşünüyoruz. Bafa, sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik değerleriyle, gölüyle hak ettiği refah düzeyine ve mahalle kimliğine sahip olacaktır.”

 

 

 




Bu haber 849 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI