Bugun...



Milas Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Tamamlandı

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı. 10 ana, 6 ek, 14 imar komisyon raporu ile 1 plan bütçe komisyonu raporunun görüşüldüğü toplantıda 2024 yılı evsel katı atık ücret tarifleri de belirlendi.

facebook-paylas
Tarih: 07-11-2023 14:41

Milas Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Tamamlandı

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısı, 6 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Meclis gündemi öncesi belediye hizmetlerine ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ODTÜ ile “Balavca Deresi ve Çevresi Ulusal Fikir Proje Yarışması” protokolünün imzalandığını belirterek başvurularının Aralık ayında başlayacağını, mart ayında sona ereceğini dile getirdi. Başkan Tokat, “Ülkemizin en seçkin üniversitesinden ve alanında uzman kişilerden oluşan bir jüri heyetimiz var.” dedi. Çöllüoğlu Hanı’nda serginin açıldığını ifade eden Başkan Tokat, “Akademik düzeyde üniversitelerle birlikte kent merkezi, Kıyıkışlacık ve Bafa’yı kapsayan tarihi dokuyla ve kentsel değerlerle ilgili hocalarımız ve öğrencilerin hazırladığı projelerden oluşan sergiyi açtık. Tüm vatandaşlarımızı sergiyi gezmeye davet ediyorum,” diye konuştu.

Başkan Tokat’ın gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından meclis toplantısına geçildi.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce yürütülen sosyal yardım faaliyetlerinde baz alınan puanlama cetvelindeki ‘Ailenin net geliri(Aylık)’ nakdi miktarı, asgari ücret net artış oranı üzerinden değerlendirilmesi hususu, oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında, ilçemiz Hacıapti Mahallesi’de bulunan ve kazı başkanlığına tahsis edilen taşınmazın tahsisi 10 yıl süreyle uzatıldı.

Milas Belediyesi Gıda Şti.’nin sermayesinin, nakdi sermaye artımı yapılarak 4 milyon TL artırılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan ve 8 yıl önce Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine halı saha yapımı için devredilen Kırcağız Mahallesi’ndeki parsellerin, 8 yıl içerisinde hiçbir faaliyet olmaması nedeniyle tahsisinin iptal edilmesi gündemi, İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Güllük Mahallesi’nde bir vatandaşın bir parseli satın alma talebi; AKP, İYİ Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis toplantısında; Milas Belediyesi’nin Muğla Yerel Tohum Grubu’nun desteğiyle hayata geçirdiği Yerel Tohum Merkezi’ne Jale EREN’in ismi verildi.

Milas Belediyesi’nin 2024 yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifesi ise, kırsal alan ve kırsal yerleşik alandaki konutlarda aylık 43.00 TL, yıllık ise 516.00 TL+ KDV; belediye hudutlarında ve kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan dışında kalan konutlarda aylık 50.50 TL+KDV, yıllık ise 606.00 TL+KDV olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.

Milas Belediye Meclisi’nin 2023 yılının son meclis toplantısı 5 Aralık Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.




Bu haber 362 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI