Bugun...



Güllük Halkı, Kalıcı Çay Bahçesi Arayışında

Güllük yerleşim alanı içindeki liman özelleşince, yıllardır çay bahçesi olarak kullanılan Güllük Aile Çay Bahçesinin faaliyeti, limanı alan firma tarafından sona erdirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-11-2022 13:36:58 Tarih: 03-11-2022 22:07

Güllük Halkı, Kalıcı Çay Bahçesi Arayışında

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Güllük yerleşim alanı içindeki liman özelleşince, yıllardır çay bahçesi olarak kullanılan Güllük Aile Çay Bahçesinin geleceği de tehlikeye girdi.  

Güllüklüler için olduğu kadar dışarıdan Güllük'e gelenlerin de oturduğu önemli bir sosyal mekân olan deniz manzaralı çay bahçesi de tarihe karışmış olacak bir süre sonra.  

Güllük sakinleri bu konuda sıkıntılarını dile getirdi ve gerek Güllüklüler için gerekse dışarıdan günübirlik gelenler için oturulabilecek deniz kenarında bir sosyal mekânın kalmayacağını söylediler.

Yaşamlarını Güllük'te Sürdüren iki emekli Dr. Tanfer Gün ve İlçe Emniyet Müdürlüğü eski Trafik Müdürü Orhan Cavlı, emekliler için oturabilecekleri bir çay bahçesinin varlığının önemine değindiler.

Gün ve Cavlı, Ferhat Aydın otel binasının yanındaki boş alanını belediyeye ait bir yeşil alan olduğunu ve buraya bir çay bahçesi yapılabileceği önerisinde bulundular.

Konuştuğumuz başka Güllüklüler de, aynı sıkıntıyı dile getirdiler ve ileride kapatılacak çay bahçesinin çevresinde mülkiyeti belediyeye ait olan ve kirada olan yerleri; belediye tarafından işletilen bir çay bahçesi haline getirmenin zor olmadığını söylediler.

Güllüklüler, özelleşen liman çevresinde, belediye tarafından açılacak bir çay bahçesinin kendilerini mutlu edeceğini dile getiriyor.

Milas Anatolie Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Nurgül Çöllüoğlu şunları da söyledi: “Limanı alan firmayla yılbaşına kadar kesin sözleşmemiz bulunuyor. İnşaata başlanmadığı takdirde, yılbaşından itibaren 6’şar aylık dönemler halinde sözleşmemiz devam edecek ve biz de çay bahçesi olarak Güllük halkına ve günübirlik Güllük’e gelenlere hizmet vermeye devam edeceğiz. Çay bahçesi olarak faaliyetimizi sürdüreceğiz.”

 




Bu haber 720 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI