Bugun...



Fesleğen, Mazı ve Çökertme Tarafında Yanan Alandaki Yaş Çam Ağaçları Kesiliyor

Gecen yaz aylarında; tüm canlı yaşamını etkileyen ve ekosisteme büyük zarar veren orman yangınlarını bu yörede birlikte yaşadık. Kıyıya doğru ormanlarımız yanarken denizden su alıp, yangın yerine su basacak ya da alıp götürecek araç tartışması günlerce sürdü gitti.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-02-2022 04:17:33 Tarih: 19-02-2022 04:13

Fesleğen, Mazı ve Çökertme Tarafında Yanan Alandaki Yaş Çam Ağaçları Kesiliyor

MUÇEP Milas Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “Fesleğen, Mazı ve Çökertme’ye doğru yapılan yangın yeri temizleme, düzenleme, tesviye çalışmaları sırasında yanmamış ormanlık alandaki yaş çam ağaçlarının kesildiğini fotoğraflar ile belgeledik” denilerek, “Ormanları koruyan anayasa maddeleri ve orman kanunu hükümleri varken ve o kadar orman alanı yanmış durumdayken hala birilerinin yaş çam ağaçlarını kesme girişiminden geri durmaması açıkça suçtur,” ifadeleri kullanıldı.

MUÇEP Milas Meclisi adına Neşe Tuncer tarafından yapılan açıklama şöyle:

Gecen yaz aylarında; tüm canlı yaşamını etkileyen ve ekosisteme büyük zarar veren orman yangınlarını bu yörede birlikte yaşadık. Kıyıya doğru ormanlarımız yanarken denizden su alıp, yangın yerine su basacak ya da alıp götürecek araç tartışması günlerce sürdü gitti. Orman yangınlarını söndürmek yerel yönetimin mi yoksa hükümetin mi görevi tartışması altında ormanlarımız tıpkı masaldaki gibi yandı kül oldu bitti.

Basına ve kamuoyuna yansıyan haber ve resimlere göre, sadece yanmış çam ağaçları değil, yaş ve kozalak içindeki çam ağaçlarının da kesildiği kereste ve odun yapıldığı tarafımıza kayıtlı belgeli olarak iletildi. Bizler, çevre, ekoloji ve tüm canlı yaşamı savunucuları olarak bu açıklamayı yetkililere, sorumlu kişilere ve halkımıza duyurarak hukuki ve demokratik kanalların harekete geçmesini istedik.

 Fesleğen, Mazı ve Çökertme’ye doğru yapılan yangın yeri temizleme, düzenleme, tesviye çalışmaları sırasında yanmamış ormanlık alandaki yaş çam ağaçlarının kesildiğini fotoğraflar ile belgeledik. Ormanları koruyan anayasa maddeleri ve orman kanunu hükümleri varken ve o kadar orman alanı yanmış durumdayken hala birilerinin yaş çam ağaçlarını kesme girişiminden geri durmaması açıkça suçtur.

Bu suça ortak olanlar, göz yumanlar, mevcut yasaları hiçe sayanlar ve bunlara görmezden gelenler hakkında devlet liyakatinin ve yasal gücün devreye girmesini çevre sakinleri ve yaşam savunucuları olarak yetkililerden talep ediyoruz. Ormanları korumak devletin ve vatandaşın ortak görevidir. Atatürk’ün deyimiyle; “Ormansız ve ağaçsız kalan bir vatan, vatan değildir.”

 

                                                               

 




Bu haber 1303 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI