Bugun...



Milas Süt Birliğinin Genel Kurulu Yapıldı

Milas Süt Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Genel kurulda söz alan konuşmacılar üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-02-2022 23:12:45 Tarih: 28-02-2022 23:07

Milas Süt Birliğinin Genel Kurulu Yapıldı

Milas Süt Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Genel kurulda söz alan konuşmacılar üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Milas Süt Birliği üyeleri ve ailesi olarak gerçekten çok olduk. Bu nedenle kendinizi alkışlamanızı istiyorum” dedi. Tek liste halinde yapılan seçimle mevcut Başkan Gezgin ve yönetimi üyelerinden 4 yıllığına daha yetki aldı. 

Milas’ın Gurur Tablosu

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’nda güven tazeleyerek, yönetimiyle birlikte yeniden başkanlığa seçildi. Milas Süt Birliği’nin başarılı çalışmaları, genel kurul salonundaki Birlik ve beraberlik ruhu, ilçenin gurur tablosu olarak değerlendirildi.

Milas Süt Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, eski dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, oda başkanları, sivil toplum örgütü yöneticileri, ilçemizdeki bankaların şube müdürleri, derneklerin yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı, çevre il ve ilçelerin birlik yöneticileri ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Denizli Süt Üreticileri Başkanı Münir Altınbaş’ın yaptığı ve toplamda 20 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurul, divan heyetinin belirlenmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Genel kurulda daha sonra katılımcılara Milas Süt Birliği Belgeseli sunumu yapıldı. Milaslı cefakâr üreticilerin ve Birliğin başarılı çalışmalarının yer aldığı belgesel film, izleyenlerden beğeni topladı.  

“BU KAYBI ZARAR OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin katılımcılara ‘hoş geldiniz’ dedi ve şöyle devam etti:

“Milas Süt Birliği ailesi olarak, üyelerimize birçok kalemde hizmet sunuyoruz. Çok ciddi hacme sahip bir alışveriş gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte mutlaka hatamız olmuştur. Bu kadar iş yoğunluğu içinde aslında bu hatalar da doğaldır. Dolayısıyla sizlere karşı bir kusurumuz olmuşsa herkesten şahsım, yönetimim ve mesai arkadaşlarım adına özür diliyorum.

Aslında bugün bizim için bir bayram ve sizlere buradan müjdeler vermek isterdim ancak yaşadığımız şu gün, müjde vermek için uygun değil. Yarın ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Yem fiyatları başta olmak üzere besicilikle ilgili tüm girdi maliyetleri sürekli artıyor. Birlik olarak siz üreticilerimize elimizden geldiği kadar ucuz yem sağlamaya çalışıyoruz. Doğrusu bu şartlarda üretim yapmak zor... Ocak 2021 tarihinden itibaren süt üreticiliğinde para kazanmak gerçekten çok zor. Bu süreçte üreticimizi desteklemek adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmak zorundaydık çünkü elimiz-kolumuz bağlı oturamazdık. Dolayısıyla bu dönemde maddi kayıp, zarar olarak gözüken kaybı biz zarar olarak görmüyoruz. Sizlerin üretime devam edebilmesi, olumsuz koşullardan en az seviyede etkilenmeniz için bunu yapıyoruz.”

“OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÇOK İŞLER BAŞARDIK”

Üretim ve süt piyasasının olumsuz durumuna karşın Milas Süt Birliği olarak üyelere yönelik önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gezgin, “Sağlık alanında Özel İzan Hastanesi ile bir protokol imzaladık ve sizlerin daha uygun fiyatlarla sağlık hizmetinden yararlanmanızı sağladık. Ücretsiz süt analizi ve küpe takılma işlemini yapıyoruz. Kaba yem ve tohum desteği konusunda da sizlere kaliteli ürün temin ediyor ve sizlere cüzi rakamlarda da olsa katkı sağlamaya devam ediyoruz.  Çiftlik ürünleri ve makine ekipman(donanım) konusunda uygun ödeme koşulları, mahsuplaşma ile üyelerimize marketimizde hizmet sunuyoruz. Üyelerimizden 1 kuruş bile almadan ücretsiz olarak yaptırdığımız ferdi kaza sigortası ile kötü günlerde de üyelerimizin yanında oluyoruz,” dedi.

MİLAS SÜT BİRLİĞİ’NİN HEDEFLERİ VAR

Üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek için projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Gezgin, yeni dönemde hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürüyerek, üreticilere ucuz mazot için Köy Pompası Projesi’ni Milas Belediyesi Başkanı Muhammet Tokat’ın desteğiyle hayata geçireceklerini, SÜTBİR Kart ile de Birlik üyelerine çok sayıda firmadan indirim sağlayacaklarını müjdeledi.

“MİLAS SÜT BİRLİĞİ ÜYELERİ OLARAK ÇOK OLUYORUZ”

“Bu süreçte ciddi tehditler aldık, şikâyet edildik fakat biz bunlara aldırış etmeden yolumuza devam ettik.” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Gezgin, “Bize dediler ki Milas Süt Birliği olarak çok oldunuz. Aslında çok olduk! Ama hiç rahatsızlık duymadan sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Şarküteri açtık, o konuda da çok olduğumuzu söylediler. Yetmedi, Milas Süt Birliği markamızla süt, ayran, yoğurt ve et ürünleri olsun istedik ve bu nedenle Milas Organize Sanayi Bölgesi’nden yer aldık ve kısa zamanda gerekli izinler çıkmasıyla fabrikamızı kurup, çalışmaya başlayacağız.

Az önce de belirttim ya gerçekten çok olduk, üreticilerimiz olarak çok oldunuz. Bu nedenle hepinizden ayağa kalkmanızı ve kendinizi davet ediyorum,” diye konuştu.

Salondaki, katılımcılar ayağa kalktı ve uzun süre Milas Süt Üreticileri Birliği yönetimi ve üretici olarak kendilerini alkışladılar.

MÜDÜR BAL PLAKETLE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Gezgin’in konuşmasının ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçtiğimiz yaz aylarında bölgemizde yaşanan orman yangınlarından zarar gören mahallelerdeki çocuklara yönelik Milas Süt Birliği tarafından gerçekleştirilen “Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi” ve eğitime sundukları diğer katkılardan ötürü Başkan Gezgin’e plaket takdim etti.

“MİLAS SÜT BİRLİĞİ ÇOK OLMAYA DEVAM EDİN”

Plaket takdiminin ardından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak kürsüye geldi. Saylak, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Sayın başkan az önce çok olduk dedi ya evet gerçekten çok oldunuz ancak kendi markanızı yaratana kadar çok olmaya devam edin,” dedi.

“SÜTTE FİYAT ARTIŞI YAPILAMIYORSA DEVLET DESTEĞİ ARTIRILMALI”

Saylak’ın ardından kürsüye gelen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, “Merkez Birliği olarak aslında sizlerden uzak değiliz. Bu işin içinde olan birisi olarak söyleyebilirim ki içinde bulunduğumuz şu günlerde üretmek çok zordur. Böyle bir dönemde ürettiğiniz için, bizlere sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Her platformda sizlerin haklarını korumak için uğraşıyoruz. Çiğ süt fiyatını belirlemek sanıldığı gibi kolay değil. Çünkü sadece biz yokuz. Sanayici var, birçok kurum ve kuruluş var. Fiyat bizim için önemli… Sadece fiyat değil tüm girdi maliyetleri bizim için önemli. Yapılan zamların suçlusunun süt üreticisi olmadığını anlatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz ancak ne hikmetse bilip bilmeden biz suçlanıyoruz. Eğer fiyat artışı yapılamıyorsa desteklemenin artması için sürekli görüşmeler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi hayvanlara yedirdiğimiz arpada KDV oranı yüzde 8’di. Bizim ısrarlı görüşmelerimiz sorası bu oran yüzde 1’e indirildi. Bu bile sizlere önemli bir katkı sağlayacaktır. Bizler sizin hak ve menfaatlerinizi korumak bizim görevimiz ve elimizden geldiği kadar çaba harcıyoruz. Öte yandan bu işi yapıyorduk ancak bir meslek olarak görülmüyordu. Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile artık süt üretici sertifikalı olacak. Birliklerin önemini en iyi bile sizlersiniz ve ben de diyorum ki birliğinize sahip çıkın ve bizlere güvenin,” diye konuştu.

“HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da söz alarak bir konuşma yaptı. Ortak akla ve işbirliğine vurgu yapan Başkan Tokat, Milas Süt Birliği’nin Genel Kurulu’ndaki birlik tablosundan bir hayli memnun kaldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Milas Süt Birliğimiz ile sürekli istişare halindeyiz. Karşılıklı görüşlerimizi paylaşarak birbirimize güç vermeye çalışıyoruz. Sadece Milas ve Muğla için değil, Türkiye genelinde söz sahibi olan bir Birliğe sahip olduğumuzdan dolayı son derece mutluyuz. Yatırımlar açısından da beraber çalışıyoruz. OSB yöneticileri olarak bizler üretici birliklerine, yerel oluşumlara daha fazla destek olma, yol verme gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ortak akıl ve iş birliği açısından en önemli adım üretim ve tarımda atıldı. Süt Birliği ile önümüzdeki süreçte yine çalışmalarımız olacak. Hem üretici hem tüketici için elimizi taşın altına koyacağız”

KAYMAKAM BÖKE: “MİLAS ÇOK OLMAYA DEVAM EDECEK”

Genel kurulda son konuşmacı olarak ise kürsüye Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke davet edildi. Kısa bir konuşma yapan Kaymakam Böke, “Türkiye’nin her açıdan potansiyeli yüksek bir ilçenin kaymakamlığını yapıyorum, bundan da gururluyum. Ali İhsan başkanımız ‘çok oluyoruz” dedi üyelerine. Doğru çok oluyoruz. Özellikle Milas’ta hepimizin çok olması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Milas’ı ve Milaslıları 2022 ve 2023 yıllarında takip edin. Medeniyetlere başkentlik yapmış, tarihi, turizmi, tarımıyla ön planda olan bir ilçenin kaymakamı olarak bunları söylüyorum. Zeytinimizle, coğrafi işaretli ürünlerimizle çok olacağız, Bunun için çalışıyoruz. 15 gün önce yurt dışındaydım. Orada da gündeme geldi Milas. İş insanlarına ilçe olarak iddialı olduğumuzu ifade ettim. Çok güzel de gelişmeler yaşandı. Önümüzdeki süreçte ilçemize bu yönde gelecek olan heyetler var. Özellikle 2023 yılında ilçe olarak çok farklı bir konuma geleceğiz,” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından genel kurulun gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bazı konularda çalışma yapılması için yönetim kuruluna yetkiler verildi.

YENİ ORGANLAR

Daha sonra ise yönetim kurulu, denetim kurulu ve merkez birliği temsilciliği için 4 yıllık asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı.

Tek liste halinde açık oylama ile yapılan seçimlerin ardından yönetim ve denetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim kurulu asil: Ali İhsan Gezgin, Nurettin Pinar, Mustafa Güder,  Ahmet Avcı, Hüseyin Kuluca

Denetim kurulu asil üyeleri: Memiş Çınar, Mestan Çakır, Şener Ertuğrul.




Bu haber 493 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI