Bugun...



Kılıçdaroğlu: "Bu son olsun. Güçlü Bir Sosyal Devleti İnşa Edeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden, 12 Şubat Cumartesi, geceyarısı 01.00’de halka seslendi. Kılıçdaroğlu kısa konuşmasında; zor bir süreçten geçildiğini, deprem bölgesinde halâ koordinasyonun sağlanamadığını, çadır ve tuvaletin olmadığını, enkazdan kurtulanların soğukta üşüdüğünü dile getirerek, 'güçlü bir sosyal devleti inşa edeceğiz' dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-02-2023 02:20:28 Tarih: 12-02-2023 02:06

Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden, 12 Şubat Cumartesi, geceyarısı 01.00’de halka seslendi. Kılıçdaroğlu kısa konuşmasında; zor bir süreçten geçildiğini, deprem bölgesinde halâ koordinasyonun sağlanamadığını, çadır ve tuvaletin olmadığını, enkazdan kurtulanların soğukta üşüdüğünü dile getirerek; “Bu ülkenin yeni bir dirliğe, yeni bir düzene ihtiyacı var halkım. Önümüzdeki yol çok uzun olacak. O yol çok engebeli, tırmanışımız çok dik olacak. Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. Bizi biz yapan değerlerimiz zarar gördü ey halkım. Arsızlık, hırsızlık, rant kavgası, bencillik bunları derhal bitirmeliyiz. Bunlar Türkiye'nin ruhunu kemirdi. Artık açgözlülüğün bittiği, kaynakların küçük bir azınlığa değil, tüm halkımıza ait olduğu yeni bir düzeni getirmek zorundayız,” dedi.

 Kılıçdaroğlu Konuşmasını şu sözleriyle tamamladı: “Güçlü bir sosyal devleti, vatandaşı için var olduğunu hiç unutmayan bir devleti, bu enkazın içinden çıkartıp inşa edeceğiz. Bir daha önlenebilir bir nedenden dolayı böylesi bir acı yaşamayalım. Bu son olsun, bu son."

KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI ŞÖYLE:

Sevgili halkım iyi geceler,

Zor bir günün karanlık gecesinden, derin bir kalp ağrısıyla sesleniyorum. Buralarda çok mücadele var. Zamana karşı canhıraş bir mücadele veriyor insanlarımız. Bir canı daha kurtarabilmek için, tırnaklarıyla yaşam tünelleri açıyor. Türkiye'nin evlatları, yüreklerini koymuş durumda. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye onları unutmayacak.

Çok canımız yandı halkım. Toprak elbet hepimizi zamanı geldiğinde basacak bağrına ama Allah sıralı ölüm versin derler ya. Keşke öyle olsaydı. Bir de sokakta kurtulanlar var ki öldürücü soğukta, sokakta can cana vermiş, direniyorlar. Hala koordinasyon sağlanabilmiş değil. Çadır yok, tuvalet yok. Bu zifiri karanlık saatlerinde, daha ne anlatayım ben size.

Bugünü unutmayalım. Düşen yerde kalmasın. Mazlumun hakkı divana kalmasın. Bu ülkenin yeni bir dirliğe, yeni bir düzene ihtiyacı var, halkım. Önümüzdeki yol çok uzun olacak. O yol çok engebeli, tırmanışımız çok dik olacak. Öyle dedikleri gibi bir yılda hiçbir yere gidemeyiz.

Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. Bizi biz yapan değerlerimiz zarar gördü, ey halkım. Arsızlık, hırsızlık, rant kavgası, bencillik; bunları derhal bitirmeliyiz. Bunlar Türkiye'nin ruhunu kemirdi.

Artık açgözlülüğün bittiği, kaynakların küçük bir azınlığa değil, tüm halkımıza ait olduğu yeni bir düzeni getirmek zorundayız. Emin olun, bu sadece iktidar değişimiyle olmaz.

Güçlü bir sosyal devletin, vatandaşı için var olduğunu hiç unutmayan bir devleti, bu enkazın içinden çıkartıp inşa edeceğiz. Bir daha önlenebilir bir nedenden dolayı, böylesi bir acı yaşamayalım. Bu son olsun, bu son!"




Bu haber 343 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI