Bugun...



Mehmet Çayırlı İYİ Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

İYİ Parti’den Milas Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Çayırlı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda adaylığını resmen açıkladı. Bir grup gençle program öncesinde Atapark’a gelerek Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Çayırlı, adaylık açıklamasında ise “dedikodular artsa da, şunu hiç kimse unutmasın ki İYİ Parti yerel seçimlere hür ve müstakil, tek başına girecektir," dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-12-2023 23:20:51 Tarih: 05-12-2023 23:14

Mehmet Çayırlı İYİ Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Haber: umutmilas.com

İYİ Parti’den Milas Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Çayırlı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda adaylığını resmen açıkladı. Bir grup gençle program öncesinde Atapark’a gelerek Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Çayırlı, adaylık açıklamasında ise “dedikodular artsa da, şunu hiç kimse unutmasın ki İYİ Parti yerel seçimlere hür ve müstakil, tek başına girecektir” diyerek, “Diyoruz ki; biz hazırız. İnanıyoruz ki Milaslı seçmen de hazır. Sadece tercihini yapacak doğru adayı ve ekibi bekliyor. İşte o beklenen ekip çok kısa bir zaman sonra halkın karşısında olacak. Milaslı seçmene Belediye Başkan adayı olduğumu duyururken, bu kentin tüm sorunlarını büyük bir ciddiyetle ele aldık ve geniş bir ekiple hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Milaslı hemşehrilerimizin karşısına çıktığımızda ne kadar donanımlı olduğumuz görülecektir” dedi.

Gençlerle birlikte salona giren Çayırlı’nın, gençlere tek tek sarılması, ilk olarak onlarla kucaklaşması dikkat çekti. Ellerindeki Türk ve parti bayraklarıyla salonda büyük bir coşku ile karşılanan Aday Adayı Çayırlı’nın konuşması da sık sık sloganlarla kesildi.

Çayırlı’nın adaylık açıklama programına partinin çevre ilçelerdeki yöneticileri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı, partililer katılırken program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı ve ilk olarak kürsüye, konuşmasını yapmak üzere İYİ parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce davet edildi.
İlçe Başkanı İnce tüm katılımcıları selamlayarak “hoş geldiniz” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İYİ PARTİ YEREL SEÇİMLERİNE HÜR VE MÜSTAKİL, TEK BAŞINA GİRECEKTİR”

“Bundan yaklaşık 6 yıl önce ülkenin gidişatından rahatsız olan kadını-erkeği, yaşlısı-genci hep beraber Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in öncülüğünde bir yolculuğa çıkıldı. Geride kalan 6 yıl bize gösterdi ki; iyi ki Meral Akşener var, iyi ki İYİ parti kurulmuş, iyi ki sizler varsınız.
Gerçekten ülkenin demokrasi anlamında içinden geçtiği süreç bir siyasi partinin varlığının ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Bir an için İYİ Parti’nin hiç kurulmadığını, hiç var olmadığını düşündüğümüzde bugün otoriter bir anlayışla ülkeyi yöneten siyasi iktidarın daha ne kadar büyük bir baskı zulümle ülkeyi yöneteceği hepimizin malumudur. Bu nedenle başta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere, partimizin kuruluşundan bugüne emek veren milletvekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, mahalle temsilcilerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, delegelerimiz, üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Malumunuz, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek bir mahalli idareler seçimleri var. Son zamanlarda kamuoyunda sürekli bir tartışma almış başını gidiyor. Öncelikle genel başkanımızın, genel idare kurulumuzun ve tüm teşkilatlarımızın ülkenin iki kutup arasında sıkışmışlığın gereği yeni bir siyasi yol açma gayreti, gerek iktidar ve gerekse CHP ve onlara yakın medya tarafından büyük bir baskı altında. Ancak biz biliyoruz ki Türk Milleti arık AKP ve CHP arasında sıkışmaktan, zoraki tercihlerden bıkmış ve bunalmış vaziyettedir. Ülkenin geleceği, kendi geleceği, refahı ve mutluluğu için yeni bir arayış içerisindedir. Bu kapsamda İYİ Parti önümüzdeki seçimlere hür ve müstakil girerek Türk Milleti’ne yeni bir alternatif, Türk siyasetine yeni bir alternatif olma iddiasındadır.
Bu kapsamda da her ne kadar ulusal, yerel ve sosyal medyada son önemde tartışmalar, dedikodular artsa da, şunu hiç kimse unutmasın ki İYİ Parti yerel seçimlerine hür ve müstakil, tek başına girecektir.

“MİLAS’A HİZMET ETMEK İÇİN BU KENTE AŞIK OLMAK VE CESARET GEREKİR”

Bu anlamda Milas’ımızda, Milas Belediyesi’ni ve Milas halkını İYİ belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz. İlçemize gerek dışarıdan gelenler, gerekse bu şehirde doğup büyüyen vatandaşlarımızın hep söylediği, Milas ne yazık ki gelişim kaydedemedi. Bizler, İYİ’ler olarak Milaslı hemşehrilerimizin nasıl bir belediye başkanı, nasıl bir belediyecilik istediğini gayet iyi biliyoruz. Bu kapsamda eğer Milaslı hemşehrilerimiz bize inanır ve güvenirse, 31 Mart akşamı bize bu yetkiyi verirse, 1 Nisan sabahından itibaren herkes önümüzdeki 5 yıl görecek ki Milas, 1999 yılından bugüne kadar kalkınmacı yapısına yeniden kavuşacak, atılımlara, hizmetlere son sürat baştan başlayacaktır.
Bu nedenle tüm Milas halkından İYİ Parti olarak bu seçimde; dürüst, yürekli, çalışkan bir belediye başkan adayını tercih etmesini ve bu kapsamda da İYİ Parti’nin belediye başkan adayının, vatandaşın istediği profilde olacağını açıkça taahhüt ediyoruz.

“ARTIK MİLASLILAR SÜREKLİ AYNI İSİMLERİN SİYASET SAHNESİNDE DOLAŞMASINDAN BIKTI VE YORULDU”

Artık Milaslılar sürekli aynı isimlerin siyaset sahnesinde dolaşmasından bıktı ve yoruldu. Artık Milaslılar siyasette yeni yüzler, dinamik kadrolar ve Milas’a hizmet edecek insanlar arıyor. Ve biz de İYİ parti olarak teşkilatım adına şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki Milas halkının istediği dürüst, ahlaklı, çalışkan kadrolar ve Milas’a hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan kadrolar İYİ Parti’de mevcuttur.
Buradan halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin Milas için her beraber birlik içinde olalım. Gelin Milas için İYİ parti çatısı altında buluşalım ve Milas’ı hak ettiği modern bir şehir görüntüsüne birlikte kavuşturalım.

Milas’a hizmet etmek bakın açık yüreklilikle söylüyorum; her babayiğidin harcı değildir. Milas’a aşık olmak gerekir. Milas’a hizmet etmek en başta cesaret ister. İsminiz ne kadar popüler olursa olsun, makamınız, sıfatınız ne olursa olsun eğer cesaretiniz yoksa Milas’a hizmet edemezsiniz.
İnce, genel merkez tarafından aday gösterilmesi halinde Mehmet Çayırlı’ya ve ekibine oy vererek destek olmalarını istedi.
İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce’nin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye Aday Adayı Mehmet Çayırlı davet edildi.

“YETER DİYORUZ! BU KEZ MİLAS KAYBETMEYECEK”

Aday Adayı Çayırlı sloganlar eşliğinde kürsüye gelerek konuşmasına İsrail’in Filistin halkına yönelik devam ettirdiği katliamını kınayarak başladı ve tüm dünya ülkelerinden bu vahşeti bir an önce durdurması çağrısını yaptı.
Çayırlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyanın birçok noktasında, özellikle de Ortadoğu’da ve hemen yanı başımızda ne yazık ki savaşlar devam ediyor. Neredeyse iki aydır tüm dünyanın gözü önünde İsrail’in adeta katliam, hatta soykırım diyebileceğimiz bir şekilde insafsızca Filistin halkına bomba yağdırıyor. Bu katliamı kınıyor, bir an önce akan bu kanın durdurulmasını ve artık masum insanların evlerini, yurtlarını, canlarını yitirmemesini diliyorum.
Malumunuz. Geride bıraktığımız 14-28 Mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri için sandık başına gittik. 50 milyonu aşkın seçmen tercihini yaparak 5 yıllığına cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni belirledi. Demokrasinin gereği hepimiz bu sonucu kabul etmek durumundayız.

Siyasi partiler için bir seçimin bittiği gün yeni seçim için çalışmalar başlar. Dolayısıyla önümüzdeki yıl 31 Mart tarihinde bu kez yerel seçimler için sandık başına gidilecek.

Öncelikle genel seçimler ile yerel seçimlerin havası farklıdır. Her ne kadar adaylar bir siyasi partinin adı altında seçime girse de seçmen, genellikle bulunduğu kente daha iyi hizmet yapacağına inandığı adaya ve meclisine oy verir. Yani çok da parti adına bakılmaz. Aday ve meclisi oluşturacak isimler daha fazla ön plandadır.

“BÖYLE BİR KENTTE YAŞAMAK MİLASLILARIN KADERİ OLAMAZ”

Siyaset bir iddia işidir. Tüm adaylar daha iyi hizmet etme iddiasıyla yola çıkar. Hangi hizmetleri nasıl yapacağını planlar, projelendirir ve meclis adaylarıyla birlikte seçmene sunar. Günümüzde siyaset eski usulden çok farklı yapılmaktadır. İçinde bulunduğumuz çağın teknoloji ve iletişim araçlarının tüm nimetlerinden yararlanarak kısa zamanda tüm seçmene ulaşma hedefi vardır. Kaldı ki bugünkü seçmen profili de 5 yıl öncesine göre daha farklıdır. Dolayısıyla bu şartların tümü göz önüne alınarak kampanya yürütmek adeta bir zorunluluktur.

Bu hususlara değinmemin nedeni, Milas gerçekten çok farklı bir şehir… Saymakla bitmeyecek yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip bir kent ancak günümüzde böyle bir kentin geldiği nokta böyle olmamalı diye düşünüyorum. Yanı başında Türkiye’nin hatta dünyanın turizm cenneti dediğimiz Bodrum var. Aynı ilin sınırları içinde; Marmaris, Köyceğiz, Fethiye var. Yine sınır komşusu Didim ve Kuşadası var. Böylesine güzelliklerle çevrilmiş bir kent, bugün ne yazık küçük bir Anadolu kasabasını andırıyor. Bu görüntü, bu kentte yaşayan Milaslıların kaderi olamaz.

Ne yazık ki mevcut yönetimin vatandaşa hizmet için harcayacağı bütçeyi konser, festival gibi sosyal işlere harcadığını görüyoruz. Elbette sosyal etkinliklere karşı değiliz, elbette bu tür etkinlikler halkı birleştirici, kaynaştırıcıdır ancak yollarınız, kaldırımlarınız, otopark sorununuz, konut sorununuz, işsizliği azaltacak yani istihdam sağlayacak projeleri öteleyerek sadece sosyal etkinliklerle halkın sorunlarını çözüme kavuşturamazsınız. Örneğin son 5 yılda az önce belirttiğim bu kentin hangi kronik sorunu çözüldü? Hiç biri… Sorunlar sürekli halının altına süpürülerek ötelendi.

“İYİ PARTİ MECLİS GRUBU OLARAK HEMEN HER KONUDA DEFALARCA SORUN VE SIKINTILARI DİLE GETİRDİK”

Seçim zamanı geldi. Şimdi yeniden sahaya çıkacak ve yine bilindik vaatlerde bulunacaklar. Fakat unuttukları bir şey var! Artık milletin boş vaatlere karnı tok. Halk artık gerçek, uygulanabilir projelere bakarak tercihini yapıyor. En önemlisi de 3 dönemdir belediyeyi yönetemeyen, kimi zaman genel iktidar, dünya bankası gibi kaynakları kullanarak yapılan ve büyükşehir olduktan sonra borcu Muğla’ya bırakılan altyapı, son bir yıldır da yine genel iktidar ve bakanlık eliyle başlanan doğalgaz… Onu da doğru dürüst yapamıyorlar ya! Bakın şehir içindeki tüm cadde ve sokakların haline! Hemen her taraf köstebek yuvası gibi… Öyleyse Milaslıların böyle bir yönetim anlayışına bir 5 yıl daha tahammül edecek gücü yok.
Hemen bu noktada bizim de 5 yıldır bu yönetimle ittifak olduğumuz ileri sürülerek, neden hizmet edilmesine olanak sağlamadınız? Bu yönde neden başkanı ve ekibini uyarmadınız? Gibi daha onlarca soru sorulabilir. Ve hepsi de haklı sorular ancak İYİ Parti Meclis Grubu olarak hemen her konuda defalarca sorun ve sıkıntıları dile getirdik fakat siz de takdir edersiniz ki başkan ne derse o oluyor. Bazı önerilerimiz kabul görmedi değil hatta Labranda Su tesislerinin yenilenmesi konusu başta olmak üzere bazıları uygulamaya da konuldu. Kimi fikirlerimiz ise değerlendirmeye bile alınmadı. Halkımıza 5 yıl önce verdiğimiz sözün gereği, ittifakın zarar görmemesi için ‘Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik’ diyerek sabırla bekledik.
İşte yine bir seçim atmosferine girdik. 3 dönemdir bu kente hak ettiği hizmetleri sunamayanlar halkın karşısına çıkacak ve yine vaatlerde bulunacaklar. Sanki kendileri 15 yıldır bu kenti yönetenler değilmiş gibi kimi zamanda genel iktidarı suçlayarak Milaslılardan bir 5 yıl daha yetki isteyecekler.

“HİÇ KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN! MİLAS BELEDİYESİ’NİN GENEL İKTİDARA İHTİYACI FALAN YOK”

Biz bu kenti yönetmeye talibiz. Biz diyorum çünkü oluşacak meclis ile birlikte her kesimden Milaslı hemşehrilerimizin de görüşlerini alarak, şeffaf bir yönetim anlayışıyla biz bu kentin kaderini değiştireceğimize, halkın beklediği hizmeti kendisine ulaştıracağımıza inanıyoruz. Bu inançla yola çıkıyoruz.

Hiç kimse kimseyi kandırmasın! Milas Belediyesi’nin genel iktidara ihtiyacı falan yok. Halktan toplanan vergiler, genel bütçeden alınan paylar dolayısıyla kaynaklar doğru kullanılırsa her türlü hizmeti yapmaya muktedir bir Milas Belediyesi’nin olduğu bizimle birlikte görülecektir.

MİLAS BELEDİYESİ AĞLAMA DUVARI DEĞİLDİR!

Özellikle muhalefet partilerinden seçilen belediye başkanlarının sürekli anlattığı ancak gerçek olmayan bir hususu da belirtmem gerekiyor. Bakanlıklar, İller Bankası veya Dünya Bankası, yetmedi ülkemizdeki bankaların hepsine doğru dürüst bir proje götürdüğünüzde eli boş dönmeniz mümkün değildir. Hele Muğla’nın 7 milletvekiline Milas’ın bir sorununu ilettiğimiz de ilgilenmemeleri hiç mümkün değildir. Bu kente hizmet etmek için, halkın sorunlarını gidermek için seçildilerse gereğini de yapacaklar.

İş bilen, liyakatli kadrolara yetki verildiğinde tüm bu söylediklerimin gerçek olduğunu herkes görecek. Biz; bahane üretmek, imkansızlıklardan, yokluklardan nasiplenmeye değil, kendi öz kaynaklarımızla ve her türlü devlet desteğini söke söke arkamıza alarak verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Kısaca Milas Belediyesi ağlama duvarı değildir. Bahane üreterek halkı oyalamak sadece bu kente zaman kaybettirir.

Sizlerin aracılığıyla Milaslı seçmene Belediye Başkan Adayı olduğumu duyururken, bu kentin tüm sorunlarını büyük bir ciddiyetle ele aldık ve geniş bir ekiple hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Milaslı hemşehrilerimizin karşısına çıktığımızda ne kadar donanımlı olduğumuz görülecektir.
Diyoruz ki; biz hazırız. İnanıyoruz ki Milaslı seçmen de hazır. Sadece tercihini yapacak doğru adayı ve ekibi bekliyor. İşte o beklenen ekip çok kısa bir zaman sonra halkın karşısında olacak.

Yeter diyoruz! Bu kez Milas kaybetmeyecek.”

 




Bu haber 328 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI