Bugun...



Hekimler, Demokratik ve Mesleki Hakları İçin 3 Gün G(ö)reve Başladı

Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara; “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı Emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(ö)REV zamanıdır.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-03-2022 16:19:14 Tarih: 14-03-2022 15:57

Hekimler, Demokratik ve Mesleki Hakları İçin 3 Gün G(ö)reve Başladı

Ülke genelindeki tüm hekimler, “Emeğimiz, haklarımız, sağlığımız ve geleceğimiz için 14-15-16 Mart’ta g(ö)revdeyiz” diyerek açıklama yaptılar, g(ö)reve başladılar. Hekimlerin bu çağrısına; Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Muğla Diş Hekimleri Odası, Muğla Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından destek verildi.

Milaslı hekim ve sağlıkçılar, Milas Devlet Hastanesi önünde toplanarak açıklama yaptı. İlk açıklamayı Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Funda Göçer eyleme destek veren sendikaların da imzasının bulunduğu açıklamayı okudu.

Göçer tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz.

Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Ancak iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya gelince ise hiçbir sınır tanımamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakârlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir.

Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakârlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız.

Beyaz yürüyüş, Beyaz Forum, Beyaz Nöbetlerle acil taleplerimizin karşılanmasını, sesimize kulak verilmesini defalarca istedik. Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi-bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe; bizler de tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya, emeğimize geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Aralık’ta ve 8 Şubat’taki Beyaz G(ö)REV’lerle de Aile Sağlığı Merkezlerinden, Üniversite Hastanelerine Türkiye’nin dört bir yanında tüm sağlık kuruluşlarında, tüm sağlık emekçileri olarak emeğimize sahip çıkacağımızı gösterdik.

Ekim ayından bu yana söylediğimiz gibi: 'Emek Bizim, Söz Bizim'

Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara; “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı Emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(ö)REV zamanıdır.

Biliyoruz: Sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15-16 Mart 2022 Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Muğla’da, bütün sağlık kurumlarında tüm sağlık emekçileri olarak G(ö)REV’deyiz!

Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz.

Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Şiddetin olmadığı, malpraktis baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları istiyoruz. Sağlık emekçilerinin istihdamının arttırılmasını talep ediyoruz. Emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Sağlık emekçilerinin ek göstergesinin 3600 den 7200 e kademeli olarak arttırılmasını, talep ediyoruz. Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz.

Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı ‘Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde, Emek Bizim Söz Bizim’ diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyor; sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

 MUĞLA TABİP ODASI MİLAS TEMSİLCİSİ KOÇ’UN KONUŞMASI

Göçer’in basın metnini okumasından sonra Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi Dr. Süleyman Koç bir konuşma yaparak, hekimlerin ve sağlık          çalışanların içinde bulundukları zor çalışma koşullarını dile getirdi ve sağlıkta şiddete dikkat çekti. Koç, konuşmasında şu ifadelere yer aldı:

“Mobingle çalışılır mı? Yüzlerce sefer aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu nedenle hep tedirginiz. Ne zaman çıkacak bu şiddet yasası? Halâ hazırlıyoruz, yapacağız, çıkaracağız diyorlar ama ortada bir şey yok. Bizim en büyük sorunlarımızdan birisi geçici görevlendirmeler. Çok yakında bir arkadaşımızın başına geldi. Geçici görevlendirmeler bir bakıma mobing haline dönüştü bizim için. Mobing olan bir ortamda biz hekimler rahat ve huzurlu çalışabilir miyiz? Bizim sorunlarımızdan birisi bu. Bizim istediğimiz ücret konusu değil. Beş bin, 10 bin 100 bin verdimle ilgili bir olay değil bizimkisi.  Biz şiddetsiz çalışmak istiyoruz. Sağlık sektöründe çalışan bizler toplumun önüne dövülebilir, sövülebilir insanlar olarak sunuluyor, hedef gösteriliyoruz. Bu şekilde birçok hekimimiz saldırıya uğradı, yaralandı, hayatını kaybetti. Bu böyle nereye kadar gidecek? Sağlıkta şiddetin son bulması, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılması gerekiyor. Şiddetin olmadığı, malpraktis(tıbbi hata) baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları istiyoruz. Sağlık emekçilerinin istihdamının arttırılmasını talep ediyoruz. Emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı.”

KATILIMCILAR

Milas Devlet Hastanesi Başhekimlik girişinde düzenlenen basın açıklamasına; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan ve CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ile Sol Parti Milas İlçe Örgütü üyeleri, Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri Zeynep Aktoğu ve Şevket Aktaş, Tüm-Bel-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim İş, Genel İş, ADD, HDP, EMEP, TİP yöneticileri katıldı. 

 




Bu haber 788 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI