Bugun...



İkizköy Çevre Komitesi: Davamız da Mücadelemiz de Devam Ediyor

İkizköy Çevre Komitesi, 457 gündür zor koşullarda sürdürdüğü orman nöbeti için change.org’da yürüttüğü imza kampanyası için kampanya güncellemesi yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2022 02:11

İkizköy Çevre Komitesi: Davamız da Mücadelemiz de Devam Ediyor

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Kampanya güncelemesinde yer alan ifadeler şöyle:

İkizköylüler olarak dostlarımızla birlikte ormanımızı, nefesimizi, yaşam alanlarımızı korumak için tuttuğumuz nöbet 457. gününde (16 Ekim 2022) devam ediyor.

Mücadelemiz nöbet alanında, mahkemelerde devam ederken sesimizi de her yerden duyurmaya çalışıyoruz. Geçen hafta da  Artı TV Ekolojik Odak programına Pelin Cengiz’in konuğu olduk.  İkizköy Çevre Komitesi’nden Nejla Işık ve Avukat İsmail Hakkı Atal katılımı ile gerçekleşen yayında Akbelen mücaelesini, hukuki süreçleri anlattık.

Yayında yaşam savunucularının uğradığı haksızlıklardan da bahsettik. Bildiğiniz gibi Akbelen ormanını korumak için başlattığımız nöbetimize jandarma müdahale etmiş ve özel bir mülke ait nöbet alanında mülk sahibinin izin belgesi olması rağmen, 11 kişiyi sürükleyerek dışarı çıkarmış, sonrasında 2 kişiye de  kamu görevlisine mukavemet suçundan dava açılmıştı.

Davanın 3’üncü duruşması 27 Eylül 2022 saat 14:30’da Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Öncesinde bunu duyurmuş ve sizlerin desteğini istemiştik; sesimize ses olduğunuz için teşekkür ederiz. 

Davamız henüz tamamlanmadı, henüz bir karara bağlanmadı. Oysa biz hep söylüyoruz; burada yargılanması gerekenler yangını fırsata çevirip ağaç kesenlerdir, ağacını koruyanlar değil! Yaşam savunucularının yanındayız çünkü #DoğaSavunusuYargılanamaz 

Bir sonraki duruşmamız 21 Kasım 2022 tarihinde olacak. O zaman da yine desteğinizi isteyeceğiz, sizin dayanışmanız, sizler sayesinde oluşacak kamuoyu bize güç verecek.  

Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz! Hep birlikte! 

 




Bu haber 994 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI