Bugun...



İyi Partili Kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Savcılığa Şikayet Etti

Milas İyi Partili Kadınlar da Cumhurbaşkanının bu söylediklerinin kendileri için bir hakaret olduğunu belirterek Milas Cumhuriyet Savcılığına suç duyusundan bulundular.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2022 23:51

İyi Partili Kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Savcılığa Şikayet Etti

İyi Parti Milas Kadın Politikaları Başkanı Nazan YAKABAŞI, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gezi direnişine katılanlar için ‘sürtük’ ve ‘Çürük’ ifadelerini kullanmasına yönelik kadınların tepkisi devam ediyor. Milas İyi Partili Kadınlar da Cumhurbaşkanının bu söylediklerinin kendileri için bir hakaret olduğunu belirterek Milas Cumhuriyet Savcılığına suç duyusundan bulundular.

İyi Partiden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 01.06.2022 tarihli grup toplantısında, bizlerin burada tekraren ifade etmekten ar edeceğimiz bir ifade ile Türk kadınına alenen hakaret etmiştir.

Cumhurbaşkanının tüm televizyonlarda canlı yayında alenen kullandığı ifadenin açıkça “hakaret” suçunu teşkil ettiği Yargıtay’ın Yerleşik İçtihatlarında sabittir.

Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı bu eylemi ile Anayasamızın 103.maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanı yemini de ihlal etmiştir.

Bizler; Türk kadınları adına, tüm kadınlar adına toplumsal ve siyasi vazifemiz gereği Sayın Cumhurbaşkanı’nın suç teşkil eder eylemine istinaden Ankara Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikâyette bulunduk.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın “hakaret” suçunu alenen, tüm televizyonlar önünde canlı yayında ve en önemlisi Gazi TBMM çatısı altında işlemiş olmasının ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirilmesi, mübrez eylem ile hukuki dayanağını T.C. anayasasından alan “Cumhurbaşkanı yemininin ihlal edilmiş olmasının” da soruşturulması talepli olarak şikayet dilekçemizi Sayın Cumhuriyet Savcılığımıza arz ettik.

Bağımsız Türk Yargısı’nın, şikâyetimize istinaden hukukun gereklerini eksiksiz ve adil bir şekilde yapacağına, failin siyasi kimliğinden etkilenmeksizin başta Anayasamız olmak üzere kanunlarımızın emirlerini yerine getireceğine olan inancımız tamdır.

İYİ PARTİ Kadın Politikaları Başkanlığı olarak bizler de başlattığımız hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 




Bu haber 531 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI