Bugun...



Milaslı İşletmecinin Örnek ve Sorumlu Davranışı

Şafak Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde Milas’ta artan korona vaka ve ölümlerinden dolayı bu sene 14 Şubat Sevgililer Günü rezervasyon isteklerini geri çevirdiklerini, işletmelerinde korona tehlikesi nedeniyle bir etkinlik yapılmayacağını açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-09-2022 07:18:39 Tarih: 01-02-2022 19:42

Milaslı İşletmecinin Örnek ve Sorumlu Davranışı

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Ülke genelinde olduğu gibi son günlerde Koronavirüs vakaları ve ölümlerinde Milas’ta da artış olduğu gözlenmektedir. Toplumda aşı olanların sayısının henüz istenilen düzeyde olmadığı uzman hekimler ve bilim insanları tarafından çeşitli ortamlarda ve televizyonların haber bültenlerinde açıklanırken, halâ daha aşı olmama konusunda direnenlerin varlığı ise insanları endişelendiriyor.

Koronavirüsün gelişmiş şekli olan Omicron virüsü de dünya çapında hızla yayılıyor ve insanların sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, insanlığı tehdit eden bu virüs karşısında herkesi aşı olmaya çağırıyor ve aşının, yüzde 90’ının üzerinde koruyucu olduğunu belirtiyorlar.

Uzmanlar, korona virüsün tehlikesine ve onun gelişmiş istanbul ofis taşıma şekli Omicron’a dikkat çekmelerine rağmen, toplu yaşam alanlarında vatandaşların maske ve fiziki mesafe konularına hiç dikkat etmedikleri, hiç korona tehlikesi yokmuş gibi rahat davranmaları da dikkatlerden kaçmıyor.

MİLASLI ESNAFIN SORUMLU DAVRANIŞI

Koronaya karşı vatandaşların bu endişe verici rahatlığına rağmen sorumlu esnaflar da ortaya çıkıyor ve Milas’ta artan korona vakalarına dikkat çekerek, kendi işletmelerinde önceki yıllarda yapılan özel günlere dair toplu etkinlikleri iptal ettiklerini açıklıyor. Bu sorumlu davranışı sergileyen esnaf ise “Mylasa48 Catering&Restaurant” işletmesinin sahibi Şafak Kaya.

Şafak Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde Milas’ta artan korona vaka ve ölümlerinden dolayı bu sene 14 Şubat Sevgililer Günü rezervasyon isteklerini geri çevirdiklerini, işletmelerinde korona tehlikesi nedeniyle bir etkinlik yapılmayacağını açıkladı.

İşletmeyi açtığı 11 yıldan bu yana her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü, 8 Mart Kadınlar Günü ve Yılbaşı organizasyonlarını gerçekleştirdiğini kaydeden Şafak Kaya şunları söyledi; “Kıymetli misafirlerimizin dikkatine! Son günlerde yoğun bir şekilde, geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz 14 Şubat Sevgililer Günü organizasyonumuza, bu sene de rezervasyon yaptırmak için aramalar olmaktadır. Biz Mylasa48 olarak son haftalarda zirve yapmış olan Corona Virüs vakalarından dolayı siz misafirlerimizin sağlığını ön planda tuttuğumuz için bu yıl Sevgililer Günü organizasyonu yapmama kararı aldık. Önümüzdeki süreçte farklı organizasyonlarda buluşmak temennisiyle.”

YORUMLAR

Şafak Kaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşıma şu yorumlar yapıldı:

Nurol Paskal: Doğru bir karar.

Onur Bozer: Normalde devlet yasaklardı, simdi biz yapmamayı tercih edebiliyoruz. Demek ki neymiş, çobana ihtiyacımız yokmuş. Kendimiz yeri geldiğinde kapanmayı biliyormuşuz. Güzel karar abi.

Ahmet Kaya: Özverili bir karar, duyarlılığın ve cesaretin için tebrik ederim.

Süleyman Karatoprak: Şafak, en doğru karar.

 Mustafa Ültanır: Her şeyin en iyisini sen bilirsin kardeşim. Duyarlılığından ötürü teşekkürler.

Milaslı işletmeci Şafak Kaya’nın bu sorumluluk örneği davranışının, tüm işletmecilere örnek olmasını diliyoruz.

 




Bu haber 1344 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI