Bugun...



Muğla'ya kredi çıktı, Cumhurbaşkanı onay vermedi

CHP Ortaca İlşçe başkanı Tezcan yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Muğla’nın il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için projeler hazırladığını ve bu yatırım için bulunan Uluslararası krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmediğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 24-01-2022 17:31

Muğla'ya kredi çıktı, Cumhurbaşkanı onay vermedi

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin yatırımları için buldukları uluslararası kredilere onay vermeyen Cumhurbaşkanlığının tutumunu eleştirdi. Tezcan yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Muğla’nın il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için projeler hazırladığını ve bu yatırım için bulunan Uluslararası krediye Cumhurbaşkanlığı tarafında onay verilmediğini belirtti.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Tezcan’ın açıklaması şöyle:

“Muğla ve ilçelerimizin en büyük sorunlarından biri olan başta içme suyu sorununu çözmek için Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından proje hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı açıklandı. Açıklanan program kapsamında uzun süredir Cumhurbaşkanlığı onayında olan ve bir türlü gereken izinlerin verilmediği Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine finansman sağlayacak onay çıkmadı.

Bilindiği üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Fitch Ratings tarafından en iyi kredi notu olan AAA verilmişti. Bu nedenle birçok uluslararası kredi kuruluşu büyükşehir belediyesinin güçlü mali yapısı nedeniyle kredi kullandırabilecekleri taahhüdünde bulundu. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için projeler hazırladı.

FRANSA KALKINMA AJANSI MUĞLA’YA  KREDİ SAĞLADI

Hazırlanan projeler için yurtiçi finansman kurumlarından gerekli kaynak sağlanamayınca yurtdışı kredi kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldı. Görüşmeler kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk bir kredi onayı çıktı. İçme suyunda büyük kazanç sağlayacak ve birçok farklı yeni içme suyu hatlarının yapılarak İl genelinde çok güçlü bir ağı oluşturacak çalışmaların hayata geçmesi için Cumhurbaşkanlığı onayı gerekiyor. Ancak tüm bu yatırımlar için yaklaşık 1 yıldır onay beklenirken Cumhurbaşkanlığı 2022 yılı yatırım programına alınması umut ediliyordu. Açıklanan program dahilinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini hazırladığı sadece finansmanının sağlanacağı onay yine Cumhurbaşkanlığından çıkmadı.

Muğla genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projeleri hayata geçirmek için gerekli olan Cumhurbaşkanlığı onayının çıkmamasını halkımızın takdirine bırakıyoruz.”




Bu haber 702 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI