Bugun...



Şirket Yangını Fırsat Bilerek Akbelen’i Kesiyor

Kömür madeni yapmak için Muğla İkizköy’deki zeytinlikler ve Akbelen Ormanı’nı yok etmek isteyen şirket, yangını fırsat bilerek gönüllülere 100 kadar ağaç kestirdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2021 00:09

Şirket Yangını Fırsat Bilerek Akbelen’i Kesiyor

Kömür madeni yapmak için Muğla İkizköy’deki zeytinlikler ve Akbelen Ormanı’nı yok etmek isteyen şirket, yangını fırsat bilerek gönüllülere 100 kadar ağaç kestirdi. Haftalardır yangından dolayı genzimiz yansa da Akbelen Ormanı’nda nöbet tutuyoruz. Bu sabah 10:00’da kesim seslerini işitip koşarak gittiğimizde ormanın güney tarafında ağaç kesiminin başladığını gördük. Yangın tehlikesi olmamasına ve yangın koridoru Orman Genel Müdürlüğü’nün gözetiminde açılması gerekmesine rağmen şirket yangınla mücadele için gelen gönüllülere Akbelen Ormanı’nı kestirmiş. 

Yangından kaçan canlılar şimdi de kömür madeni nedeniyle yuvasını kaybetme tehditi altında! Ormanda yaşayan çok sayıda canlı evini kaybetmek üzere! Yaşlı kızılçam ağaçlarının olduğu bu orman birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Karabaşlı ötleğen, karatavuk, büyük baştankara, çam baştankarası, kızılgerdan, kızılşahin, yılan kartalı ve leylek gibi birçok canlının sesi olmak için şirket hakkında suç duyurusunda bulunduk. Acil olarak mahkemeden şirketin ÇED raporu hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesini talep ediyoruz. 

Siz de sosyal medya hesaplarımızı takip edip, kampanyamızı paylaşarak sesimizi yükseltmemize destek olun! 

Yaşam için #SavunmaDevamEdiyor #AkbelenOrmanınıVermeyeceğiz

İkizköy Çevre Komitesi




Bu haber 820 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI