Bugun...



Sol Parti'den, Koronavirüs Açıklaması...

Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs Türkiye’de de görüldü. Dünya Sağlık Örgütü’nün risk seviyesini giderek arttırdığı, dünyanın neredeyse tamamına yayılmış bir virüsün ülkemizde de görülmesi elbette beklenmeyen bir durum değil. Asıl önemli olan bu risk karşısındaki tutumdur!

facebook-paylas
Güncelleme: 17-03-2020 18:22:44 Tarih: 17-03-2020 18:13

Sol Parti'den, Koronavirüs Açıklaması...

SOL PARTİ'DEN, KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs Türkiye’de de görüldü. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün risk seviyesini giderek arttırdığı, dünyanın neredeyse tamamına yayılmış bir virüsün ülkemizde de görülmesi elbette beklenmeyen bir durum değil. Asıl önemli olan bu risk karşısındaki tutumdur! 

Öncelik virüs karşısında dayanışmaya olan ihtiyacımızdır! Dayanışmak için kucaklaşmak, dokunmak gerekmiyor. Virüsü yenmenin yolu, kendimizi olduğu kadar başkalarını da korumaktan geçiyor. 

O zaman evet, sadece bilim insanlarının tıbbi önerilerini dikkate almalı ve onların önerdiği (tokalaşmama, sık el yıkama, 1 metre mesafe ile iletişim kurma, ateş ve öksürük durumunda hastaneye başvurma gibi) tüm tedbirleri eksiksiz yerine getirmeli; bunu dayanışma içinde yapmalıyız. 

Virüsten korunmanın mucizevi, büyüsel bir çözümü yoktur! Çözüm, tıbbi bilgiye güvenmek, kendimizi ve birbirimizi korumaktır!

Sağlık Bakanlığı Acil Tedbir Almalı

Sağlık Bakanlığı, somut ve açık bilgi vermek yerine şimdiye kadar oldukça muğlak değerlendirmelerde bulundu. Virüs tespit edildiği açıklanırken, nerede olduğu da dahil olmak gerekli bilgilendirmeler yapılmadı. 

Sağlık Bakanlığı ve iktidarın tüm kurumları, toplumu düzenli olarak şeffah şekilde bilgilendirilmeli ve insan sağlığını merkeze alan acil tedbirler almalıdır. 

- Yurttaşlar sağlıklı bilgilendirilmeli, virüsü karşı tedbirler TV ve gazetelerde sürekli olarak yayınlanmalıdır. 60 yaş üstü yurttaşlarımız başta olmak üzere, bağışıklık sistemi baskılanmış ve ek hastalığı bulunan hastalar için öncelikle düzenli kontrol edilmelidir. Sağlık emekçilerini güvence altına alacak önlemler acilen alınmalıdır.

- Virüs tespit kiti tüm yurtta tüm sağlık kuruluşlarında bulundurulmalıdır.

- Virüsün kitlesel yayılmasına imkan tanıyacak, okullar başta olmak üzere toplu yaşam alanlarında (risk durumu değerlendirilerek tatil edilmesi dahil) özel tedbirler alınmalıdır.

-Toplu yaşam alanlarında, toplu ulaşımlarda hijyenik tedbirler alınmalıdır.

-Maske ve hijyen ürünleri kamu eliyle ücretsiz olarak tüm yurttaşlara ulaştırılmalıdır.

 




Bu haber 510 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI