Bugun...


Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

facebook-paylas
Neden Belediye Meclisi Üyeliği İçin Aday Adayı oldum?
Tarih: 30-11-2023 15:02:00 Güncelleme: 30-11-2023 15:07:00


31 Mart yerel seçimleri için CHP'den Milas Belediye Meclisi üyeliği aday adaylık için başvuruda bulundum. Yerel yönetimler; yerinden yönetim ve doğrudan hizmet anlamında önemli kurumlardır. Yerel yönetim birimi olan belediyelerin; kentlerin güzelleşmesi, modernleşmesi, kent yaşam konforunun sağlanması, gelenek ve geleceğin birarada kurgulanması için önemli işlevleri bulunmaktadır.

SAPTAMA

MİLAS, bilinen tarihiyle en az 3 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Tarihsel sürecin Milas'ta yarattığı bir tarihsel ve kültürel değerler birikimi vardır. Başta zeytin olmak üzere tarım ürün çeşitliliği çoktur. Denizle olan 150 km'lik kıyı uzunluğu ayrı bir zenginlik yaratır. Yeraltı kaynakları(kömür, feldspt, mermer vd.) zengindir.

SORUNLAR

- MİLAS'ın %70'i maden arama ve işletme ruhsatına sahiptir. Bu madencilik faaliyetlerinden dolayı Milas'ın ekosistemi, doğası, ağaçları, ormanları ve yeraltı su kaynakları ve havzaları zarar görmektedir.

- Zengin tarihi potansiyeli olan Milas'ta bir Arkeoloji Müzesi, zeytin diyarı ilçede Zeytin Müzesi, Halı Kilim Müzesi yoktur.

- Milas'ın 2167 kilometrekarelik geniş coğrafyasında; piknik ve mesire yerleriyle seyir terasları bulunmamaktadır.

- Kültürel mirasımız olan eski evler ve konaklar için topyekûn bir çalışma başlatılmazsa ve kararlı adımlar atılmazsa yok olup gidecekler.

- Kent içi kaldırımlar çeşitli biçimlerde işgal altındadır. Otopark sorunu, acil çözüm isteyen bir sorundur.

- Milas'ta yaşayan Kürt hemşehrilerimiz için birkaç taziye evi ihtiyacı bulunmaktadır.

- Kentte yaşayanların kente ilişkin aidiyet duyguları geliştirilmeli, kent genelinde bir kaynaşma ortamı yaratılmalı.

- Kente modern bir otogar ve sabit bir fuar alanı ihtiyacı bulunmaktadır.

- Kentte her geçen gün çeşitli bağımlılık (madde ve alkol) oranlarında artış gözlenmektedir.

NİÇİN BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİ ADAY ADAYI OLDUM?

Milas'ın çağdaş bir kent olması, tarihi ve kültürel değerlerinin sahip çıkılması, kentte yaşam konforunun sağlanması, kent yaşam kültünün oluşturulması, kente dair aidiyet duygularının geliştirilmesi, ilçenin doğasına-suyuna - havasına zarar verenlere karşı çıkılması ve itiraz hakkının kullanılması, çevre sorunlarına karşı bir duyarlılık yaratılması bağlamında;

Kent yararına hazırlanacak projelere destek vermek, kent vizyonunun yaratılması için yapılacak çalışmaların içinde olmak, sahip olduğu özellikleriyle Milas'ın bir dünya kenti olması için ufuk açıcı yaklaşımlar sunmak ve önerilerde bulunmak, sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratan projelerinin hazırlanmasında yardımcı olmak, meclis grup kararlarına katkı sunmak, kalan ömrümde doğup büyüdüğüm kente yararlı olabilmek için Belediye Meclisi üyeliğine aday adayı oldum.

“ÇOĞALARAK KAZANACAĞIZ”

Yetki ve sorumlulukların paylaşıldığı iyi bir ekip çalışmasıyla Milas'ın tüm sorunları çözülebilir; geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaların üzerine koyarak, Milas, herkesin yaşamaktan zevk aldığı bir şehir olabilir. Bunu sağlamak, elimizde! Çoğalarak, kazanacağız! Doğal, sol siyasi müttefiklerimizle diyalog kurarak başarıya ulaşacağız. Belediye başkanı ve meclis üyeliği aday adayı olan herkese başarılar dilerim.

ÖZGEÇMİŞ

1955 yılında Milas’ta doğdu. İlk, Orta ve Liseyi Milas’ta okudu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünü 1992 yılında bitirdi. 1997 yılında TÜSİAD-KAL DER ve YENİ YÜZYIL gazetesinin düzenlediği “Yerel Yönetimler ve Toplam Kalite Yönetimi” konulu makale yarışmasında Birincilik ödülü bulunmaktadır. SHP Muğla il ve Milas ilçe yönetim kurulu görevlerinde bulundu. 2007 yılında Milas Belediyesinden emekliye ayrıldı.

Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji Bölümünden 16.09.2019 tarihinde mezun oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde, Tezli Yüksek Lisans yaptı.  “Toplumsal Değişim ve Dönüşüm Sürecinde Kentleşme: Milas Örneği (1960-2022)” isimli teziyle 22.11.2023 tarihinde Sosyal Bilimler Enstitüsünden Sosyoloji Bilim Uzmanı olarak mezun oldu.

Milas’ın yerel tarihi ve kent kültürüyle ilgili yayınlanılmış 8 kitabı bulunmaktadır. Sahip olduğu arşivle Milas Yahudileriyle ilgili araştırmalara kaynaklık etmektedir. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanıdır. haberveinsan.com isimli haber sitesinin sahibi ve yayın sorumlusudur. Evli ve bir kız babasıdır.

 



Bu yazı 1364 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI