Bugun...



Uzun Süreli Elektrik-Su ve İnternet Kesintileri, Datçalıları İsyan Ettirdi

Datça'da 24 saattir devam eden su ve elektrik kesintileri için Datçalılar AYDEM önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Dün akşam saatlerinde elektrikler kesildi. Aydem yetkilileri kesintilerin nedeni olarak aşırı sıcaklar nedeniyle klimalara ve elektrikli ev aletlerine yüklenilmesi olarak açıkladı. Elektrik kesintisini, daha sonra su ve internet kesintileri izledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2023 23:00

Uzun Süreli Elektrik-Su ve İnternet Kesintileri, Datçalıları İsyan Ettirdi

MEHMET ERDAL / DATÇA

Datça'da 24 saattir devam eden su ve elektrik kesintileri için Datçalılar AYDEM  önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

Dün akşam saatlerinde elektrikler kesildi. Aydem yetkilileri kesintilerin nedeni olarak aşırı sıcaklar nedeniyle klimalara ve elektrikli ev aletlerine yüklenilmesi olarak açıkladı. Elektrik kesintisini, daha sonra su ve internet kesintileri izledi.

Yirmidört saate yakın elektrik, su ve internet kesintisine ve kesintilerin giderilememesine tepki gösteren Datçalılar, "Saat 19'da Aydem önünde toplanıyoruz," diye sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundular.

Saat 19'da alkışlar ve ıslıklarla başlayan protesto eylemi sırasında; “Aydem rezalet”, “Musluklar akacak ışıklar yanacak”, “Aydem ve Muski hesap verecek”, “halk burada Aydem nerede?”, “Halk burada devlet nerede?” sloganları atıldı.

Aydem önünde konuşan bir Datçalı, "24 saat oldu. Datça'da su ve elektrik halâ yok. Yetkililer bu durumu olağanüstü hava koşullarına  bağlıyor. Hayır. Bu doğru değil," diyerek şunları söyledi: "Olağanüstü koşulları yaratan sizlersiniz. Sadece bu yıl değil 10 yıldır Datça'da bu sorunlar yaşanıyor. Datça'da yaz nüfusunu 10 kat arttığını bilmenize, bu nüfus artışının getirdiği paraları ceplerinize doldurmanıza rağmen; bu nüfusa yetecek altyapı yatırımlarını yapmayan sizlersiniz, sorumlu.  Geçen sene yine sizin trafonuzdaki arıza nedeniyle çıkan yangında, güzel Datçamızın binlerce ağacı yandı. Elektrik altyapınız yetersiz. Altyapınızı günün koşullarına göre yenilemeniz gerekiyor. İhmalleriniz ve sorumsuzluklarınızın bedelini, biz Datçalılar olarak ödemek zorunda değiliz."

Protesto eylemine katılan birçok Datçalı, elektrik kesintileriyle ilgili şikayetlerini dile getirdiler ve kesintilerin elektronik cihazlarında meydana getirdiği arızalardan yakındılar.

Konuşmalardan sonra, Datçalılar, arızalar giderilmediği takdirde 18 Temmuz Salı günü saat 19'da MUSKİ önünde buluşmak üzere dağıldılar.

 




Bu haber 1888 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI