Bugun...



Güllük Körfezinde, Ayıldız Firmasının ÇED Raporuna İtiraz Edildi

Ayıldız firmasının, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED olumludur kararına karşı, avukat Akın yakan tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı. Bu davada Muğla Büyükşehir Belediyesiyle Milas Belediyesinin de davacı olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-07-2022 22:45:46 Tarih: 21-07-2022 22:38

Güllük Körfezinde, Ayıldız Firmasının ÇED Raporuna İtiraz Edildi

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Muğla Milas’a bağlı Antik Kent İasos Kıyıkışlacık’a, Güllük Körfezi’nin bağrına hançer gibi saplanması planlanan Ayıldız Yük Tahmil ve Tahliyesi ve Dip Taraması maden taşıma Limanı projesinin ÇED olumludur kararı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 23 Haziran 2022’de duyurulmuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED olumludur kararına karşı, avukat Akın yakan tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı. Bu davada Muğla Büyükşehir Belediyesiyle Milas Belediyesinin de davacı olduğu belirtildi.

“Hukuk tarihine geçecek çok yönlü, çok kapsamlı 82 sayfalık dava dilekçemizle yaşam alanlarımızı savunmak İçin Kıyıkışlacık Maden Yükleme Limanına karşı davamızı açtık,” diye konuşan İasos Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Scobie şöyle konuştu: “Bir ayı geçkin bir süredir gece gündüz, uzman kadromuz; Mühendislerimiz, Şehir ve Bölge Planlamacılarımız, Deniz Bilimcilerimiz, Jeologlarımız, Yol yapım uzmanı İnşaat Mühendislerimiz, Gürültü uzmanlarımız, Mimar ve mühendislerimiz, Sosyolog ve psikologlarımız, Arkeologlarımızla birlikte büyük bir dayanışma örneği göstererek hukuk tarihine geçecek çok yönlü, çok kapsamlı 82 sayfalık dava dilekçemizle davamızı açtık. “

Scobie son olarak şunları söyledi: “Bu dilekçe kazanacak! Halk kazanacak! Doğa kazanacak! Doğrular kazanacak! Bizden desteğini ve güvenini esirgemeyen herkese binlerce teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, İyi ki Varız! İasos cennet kalacak!”

 




Bu haber 1058 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI