Bugun...



Milas'ın Bir Önemli Sorunu: Şehir Mezarlığına Giriş Yolunun Uzunluğu

Mezarlığa giriş çıkış konusu çok tartışıldı. Sonunda TÜV-TÜRK'ün ilerisinden 'U' dönüşü yaptılar. Eski giriş yerinden itibaren U dönüşünün yapıldığı yer 2.200 metre. Oradan mezarlığa gidiş 2.200 m. Toplamda 4,5 km' ye yakın bir mesafe.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-08-2022 16:24:24 Tarih: 26-08-2022 15:38

Milas'ın Bir Önemli Sorunu: Şehir Mezarlığına Giriş Yolunun Uzunluğu

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Aşağıdaki yazıyı 4 Kasım 2017 yılında Facebook'ta paylaşmıştım. Konu Milas şehir mezarlığına giriş güzergâhının kısaltılması ve Sanayi Sitesi içinden Milas-Bodrum Karayolunun altından mezarlığa geçiş verilmesiydi. Bu konu güncelliğini koruyor ve bir kez daha ilgili, yetkili ve Milaslılar'ın dikkatini çekmek istiyorum.

***

MEZARLIK GİRİŞİNE ÇÖZÜM BULUNMALI, YETKİLİLERE ÇAĞRIMDIR!

Milas mezarlık girişi eskiden ölüm saçıyordu. Yolun duble olduğu 2008 yılından 2016'ya kadar o kavşakta 10' a yakın insanımız öldü. Mezarlıktan karayoluna çıkış tam bir faciaya ramak kala haliydi.

Mezarlığa giriş çıkış konusu çok tartışıldı. Sonunda TÜV-TÜRK'ün ilerisinden 'U' dönüşü yaptılar. Eski giriş yerinden itibaren U dönüşünün yapıldığı yer 2.200 metre. Oradan mezarlığa gidiş 2.200 m. Toplamda 4,5 km' ye yakın bir mesafe(Bugün mezar ziyareti için şehir mezarlığına giderken Murat taksiden Necmettin'le bu ölçümü yaptık).

Mezarlığa girişin olduğu yere, TEK Koleji karşısı, alttan geçiş yapılabilir. Sanayinin içinden gelerek, TEK Kolejinin yanından, karayolunun altından, mezarlığa güvenli giriş sağlanabilir.

U dönüşü yapılan mesafe uzun. Cenaze konvoyu bölünüyor. Kimileri defin ve cenaze duasına yetişemiyor. Ayrıca U dönüşünün yapıldığı yer trafik açısından hareketli bir yer. Define yetişmek için acele eden biri Bodrum yönünden gelen bir araçla çarpışabilir. Araç kullananlar için de bu uzunluk ayrı bir masraf.

Sanayi içinden mezarlığa yapılacak bir giriş, Milas-Muğla-Bodrum-Ören akıllı kavşağının yükünü de azaltacaktır. Şehir mezarlığına güvenli giriş-çıkış konusunda; iktidar partisi mensuplarının ve kent yöneticilerinin bir çözüm üretmelerinin, herkesin yararına olacağını düşünüyorum. Çözüm üretmeyen her ihmalci davranış, daha sonra vicdanları yaralayacak, kanatacaktır...

NE YAPILABİLİR/ÖNERİLER

1-Şehir mezarlığına, sanayi sitesi içinden,  eski TEK Kolejinin olduğu, şu anda depo olarak kullanılan yerin yanından yolun altından geçiş verilebilir.

2-Üçyol’dan Bodrum’a giden karayolunun sağ şeridi kullanılarak yine o TEK kolejinin olduğu yerden geniş U ağızlı bir dönüşle yolun altından açılacak geçişle mezarlık önüne çıkılabilir.

NE DEDİLER?

 Mevlüt Kara (Emek Mahallesi Muhtarı): Emek mahallesi muhtarlığı olarak defalarca yazdık talep ettik, çözüm bekliyoruz.

Süheyla Şen: Aynı fikirdeyim.

Abdullah Akdeniz: Çok iyi bir girişim olur, bunu yetkililer bilmiyor mu? Sanayi sitesinden gelen yoldan ana yola üst veya alt geçit yapılarak mezarlığa ulaşmak çok uygun olabilir

Mustafa Görgen: Çok doğru, yapılmalı, gündem oluşturmalı. Sayın iktidar milletvekillerine anlatılmalı, seçim öncesi yapılmalı...

Ergül Bilge: Milas Devlet Hastanesi yolunu da düşünerek (Bodrum tarafından gelenler için) bir çalışma yapılmalı. Bodrum tarafından gelen ambulans akıllı kavşaktan dönüp geliyor. Acil hastalar için bu zaman kaybı ve belki de ölüm nedeni olabilir. Kalp krizi geçiren bir hasta için saniyelerin önemi var. Bodrum’dan Milas Devlet Hastanesine gelenler için yolun üstünden hastaneye geçiş verilebilir; Milas-Bodrum karayolu ise bu noktada battı çıktı olabilir. Bu konu ciddi olarak düşünülmeli.

H. İbrahim Gülen: Ergül Bilge, çok isabetli bir öneri. Bodrum istikametinden gelen acil hasta Ören kavşağından dönüp gelmesi felaket. Acil çözüm gerekli.

Süleyman Günlük: Mezarlığa gidecek olan yol sanayinin içine girmeden ayrı güzergâh olarak düşünülmeli. Zira sanayinin yolları tıklım tıklım dolu.

Muhittin Görgen: O tarihte Kaymakam Beyin onayı ile 4000 imza toplayıp Karayolları 3. Bölgeye göndermiştik. Karayolları sıcak bakmamıştı. Oysa oraya bir menfez yapılsa sorun çözülecekti.

Turgut Asar: Çok yerinde bir öneri, yetkililer dikkate almalılar.

Şengül Duman Bayar: Çok iyi fikir, destekliyoruz.

Erdem Özmen: Aciliyeti olan yerinde bir öneri.

Yakup Yıldırım: Mezarlığa giriş yapmak için sol şeride girdiğimiz de de özellikle yaz aylarında 06 ve 34 plakalı araçların yaptığı hareketler cabası papaza kelle yetistirecekler gibi hız denemesi yapan insana benzer yaratıkları da unutmayın.

Özcan Çiftci: Çok yerinde bir karar.

Mustafa Çobankara: Yerinde bir öneri, acilen ele alınmalı...

Mustafa Tonguç: Milas’ın acil sorunu daldı çıktı alt ve üst geçitler yapılmak zorunda ve hemen başlanılmalı. Plan proje hazırlanması gerekiyor. Şu anda inşaat için müsait.

İlhan Özkan: Çok mantıklı, maliyeti az, yakıt tasarrufuyla kendini kısa sürede amorti edecek güzel bir proje önerisi.

Serdar Kuşçu: Eski hastane yolu gibi üstten köprü bağlantısı olabilir, örnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bu haber 750 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI