Bugun...



Evran’ın Mahalle Konuşmaları, Gümüşlük ve Burgaz Toplantılarıyla Sona Erdi

CHP Milas Belediye Başkan aday adayı Servet Evran, önseçim çalışmalarının son konuşmalarını Gümüşlük ve Burgaz Mahallelerinde yaptı. Evran, kendi doğup büyüdüğü mahalle olan Burgaz Mahallesinde, coşkulu bir kalabalığa seslendi, konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Burgaz toplantısının açış konuşması Mahalle muhtarı Feyyaz Özdemir tarafından yapıldı. Özdemir, Evran’a başarı diledi. Daha Sonra Burgaz Mahallesi sakini ve belediye meclisi üyesi Hüseyin Çöllüoğlu konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-01-2024 05:21:09 Tarih: 20-01-2024 05:13

Evran’ın Mahalle Konuşmaları, Gümüşlük ve Burgaz Toplantılarıyla Sona Erdi

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Çöllüoğlu şunları söyledi: “Servet kardeşim, siz bu mahalleden ve içimizden birisisiniz. Muhammet Başkanımızdan sonra göreve, yeni bir jenerasyon(kuşak/nesil) geliyor. Burada şimdiye kadar böyle güzel bir topluluk karşısında konuşma fırsatı yakalayamamıştım. Şu anda hem içerisi hem de dışarısı dolu. Bu heyecan ve coşku dolu topluluk karşısında çok mutlu oldum. Partimiz adına gururluyum bu akşam. Bu güzel desteği Pazar günü sandığa yansıttığınız takdirde, inanıyorum ki Servet Evran birinci olacak, önseçim sandığından o çıkacaktır! Önseçim olsun diye çok istedik. Sandık önümüze geldi. Söz, karar ve tercih; sizde. Servet kardeşime sonsuz başarılar diliyorum!”

Burgaz Mahallesi, devrimci bir mirasa sahiptir

Evran konuşmasının girişinde şunları söyledi: “Doğup büyüdüğüm, birçok hatıramın olduğu, arkadaşlarla sokaklarında top oynadığımız mahalle; Burgaz Mahallesi. Çocukluğumuzda mahallemizin büyük bir kısmı ovaydı. Çok ev yoktu. Her yer bahçeydi. Şimdi, sokaklarında top oynadığımız, ovalarında kuş avladığımız günler geldi aklıma; çok duygulandım. Ben bu akşam burada olmaktan çok mutluyum. Tenekeli Mahalleli olmaktan, Burgazlı olmaktan gururluyum. Zamanında Burgaz mahallesinin evlerinin dışı tenekelerle kaplı olduğu için Tenekeli Mahalle derlerdi.

Dünyaya hep soldan baktık

Burgaz Mahallesinde çocukluğumuzdan beri abilerimizden, büyüklerimizden öğrendiğimiz bir şiar var. Penceremiz hep sola açıldı, hep soldan baktık dünyaya. Nedir sol? Sol, baskıya ve zulme karşı direnmektir. Sol, tutsaklık zincirlerini kırmaktır, insanca bir yaşam için mücadele etmektir sonuna kadar. Hep bu şiarla büyüdük, hep bu şiarla hayatımızı bugüne kadar sürdüre geldik. Bunda sonra da bu anlayış doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Bugün sizlerin karşısında bu sokaklarda büyümüş bir kardeşiniz olarak, Milas belediye başkan aday adayı olarak bulunmakta olduğumun gururunu yaşarken, neden Milas belediye başkan aday adayı olduğumun da bilinci içinde olduğumun bilinmesini isterim.

Trafik sorununa çözüm bulacağız

Şu gördüğünüz Nazmi Akdeniz Caddesinin içinde, ikişer taştan kale yaparak maçlarımızı yapardık. O günlerde bu caddeden günde belki 3-4 araba ancak geçerdi. Bugün hepinizin de bildiği gibi burası çok işlek bir cadde haline geldi. Trafik yoğunluğu, burada yaşayanlara; gerçekten çok zor anlar yaşatıyor. Bu görev bana nasip olduğunda, ilk işimiz bu trafik sorununa, araç yoğunluğuna çözüm üretmek olacaktır. Bu sorun Milas’ın genel bir sorunu. Bu konuda çözümler üretecek ve vatandaşlarımızı rahatlatacağız. Ben ilk sözümü, burada, bu şekilde veriyorum.

Burgaz Mahallesi bize yaşam dersi verdi

Her mahallemizin kendine göre mutlaka önemli özellikleri bulunmaktadır. Burgaz, Milas’ın en eski mahallelerinden birisidir. Bizler burada hoşgörüyü öğrendik. Dayanışmayı öğrendik. Birbirimize destek olmayı, sahip çıkmayı öğrendik. Biz bu hayat bilgisi dersleriyle büyüdük. Bu yaşam ilkelerini kendimize rehber edindik.

Milas göç alan bir ilçe

Milas çok büyüdü! Milas’ın nüfusu 150 Bini geçti. Bu nüfusun 1/3’ünü (3’te 1’i) göçle gelenler oluşturuyor. Biz burada yan mahallelerimiz olan Aydınlıkevler ve Gümüşlük’te oturan hemşerilerimizle birlikte yıllardır huzur içinde, barış içinde yaşadık. Onlarla birlikte büyüdük. Milas’ta hemşehrilik ilişkilerini, kültürünü ve aidiyet duygularını geliştireceğiz.

12-13 yıldır Milas için düşünüyoruz hep!

Arkadaşlarımla birlikte yaklaşık 12-13 yıldır Milas için ne yapabilir, neler ortaya koyabiliriz diye düşündük, kafa yorduk hep. Milas’ta yaşayan vatandaşlarımızın daha huzurlu ve daha güvenli bir ortamda,  geleceğe güvenle bakabilmesi için neler yapabileceğimizi hep düşündük, hep düşündük, hep düşündük! Bu görev bize verildiğinde; Milas için eksik kalanları tamamlayacak, bugüne kadar yapılmayanları hayata geçirecek ve az zamanda çok işler yapmayı hedefliyoruz. Milas’ta bir yaşam konforu yaratacağız. Düşüncelerimiz ve planlarımız, hep bu yönde.

Milas için yapılacakların küçük bir kısmı:

Belediye başkan aday adayı Evran, giriş konuşmasından sonra, kendilerine yetki verildiği takdirde yapacaklarının küçük bir kısmını anlattı. “Projelerimiz çok ama bunları daha sonra konuşacağız. Önce üyelerimizden, yetki almamız gerekiyor,” dedi. Evran, katılımcı bir yönetim kuracaklarını, mahalle komiteleriyle sorunların yerinde tespit edilerek, planlamasının yapılacağını ve çözüme kavuşturulacağını söyledi. Kent içi trafik yoğunluğunu azaltma yönünde çalışmalar yapacaklarını ve otopark sorununu mutlaka çözeceklerini kaydetti. Çevreyolu sorununun çözümü için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Beldelerde, 2014 yılına kadar yerinden yönetim hizmetlerine alışan belde halkına, yine yerinden hizmet verme konusunda düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. Milas halkının hoşça vakit geçirebileceği piknik ve mesire yerlerinin kazandırılması konusunda çalışma yapacaklarının altını çizdi. Belediye hizmet ünitelerinin elektriğini, güneş enerjisinden elde edeceklerini ve belediyenin önemli gider kalemini oluşturan elektrik ödemeleri konusunda tasarrufa gideceklerinin önemine değindi.

Milas’ın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkacaklarını ve Milas’ı Müzeler şehri yapacaklarını belirten Evran, Milas’a Arkeoloji, Zeytin ve zeytinyağı teknolojileri ile bir halı müzesi kazandıracaklarını; Milaslılar’ın turizm gelirlerinden yararlanmalarını ve refah düzeylerini yükseltmeyi amaçladıklarını, bunun en büyük idealleri olduğuna dikkat çekti. Evran, belediye çalışanları için de, “Belediye çalışanlarımız rahat olsunlar. Kimsenin işi ve ekmeği ile oynamayacağız. Emek bizim için kutsal değerdir. Emeğe her zaman saygılı olduk,” mesajını verdi. 

Evran son olarak, “Kırsal mahalle ziyaretlerimiz sırasında, bize anlatılan sorunlardan aldığımız notlar var. Bunlardan bazıları acil. Bunları en kısa süre içinde çözüme kavuşturacağız,” diye konuştu. Evran’ın konuşmasından sonra, toplantıya katılan belediye meclis üyesi aday adayları kısa kısa kendilerini tanıttı. Toplantı alkışlarla sona erdi.




Bu haber 1110 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI