Bugun...



Datça CHP'de Aday Adayı Bolluğu Var!

TV spikeri Mesut Yar'ın CHP'den Datça Belediye Başkanlığına aday gösterilmek için başvuruda bulunduğunu duyunca CHP Datça İlçe Örgütü'nün aradım.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2023 01:20

Datça CHP'de Aday Adayı Bolluğu Var!

MEHMET ERDAL

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde belediye başkanlığına ya da belediye meclis üyeliklerine partileri adına aday gösterilmek isteyenlerin partilerine aday adaylığı başvuruları yasal olarak son buldu.

TV spikeri Mesut Yar'ın CHP'den Datça Belediye Başkanlığına aday gösterilmek için başvuruda bulunduğunu duyunca CHP Datça İlçe Örgütü'nün aradım.

CHP Datça İlçe Örgütünden yetkili birisince verilen bilgiye göre CHP'den Datça Belediye Başkan Adayı gösterilmek üzere 11 kişi başvurmuş. Bu başvuru sahiplerinden birisi kadınmış.

CHP'den Datça Belediye Meclis Üyeliğine aday gösterilmek için ise 31 kişi başvuruda bulunmuş. Bu başvuranların 15'i kadın, 16'sı erkekmiş.

MESUT YAR DA BAŞVURUDA BULUNMUŞ

Mesut Yar'ın CHP'den Datça Belediye Başkan Adayı gösterilmek için başvuruda bulunduğu doğruymuş.

Mesut Yar önce ilçe örgütünü arayarak haftada 5 gün programı olduğunu, bu nedenle pazar günü gelip başvuruda bulunmasının mümkün olup olmadığını sormuş. Telefona çıkan yetkili bunun mümkün olduğunu, gelirse yardımcı olacaklarını ama CHP Muğla İl Örgütü ve CHP Genel Merkezi üzerinden de başvuruda bulunulabileceğini söylemiş.

İlçe Örgütünden bir başka yetkili Mesut Yar'ın CHP İl Örgütü'ne bizzat giderek hem üyelik hem de aday adayı başvurusunda bulunduğu bilgisini aldıklarını söyledi.

Mesut Yar'ın eşinin ailesinin Datça'nın Kargı bölgesinde yaşadığı ve haliyle Mesut Yar'ın zaman zaman Datça'ya gelip bir süre kaldığı da öğrendiğim bilgiler arasındaydı.

Şimdi merak edilen CHP Genel Merkezinin Datça Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının kimler olacağının nasıl belirleneceğine dair görüşünün ne olacağı ve Mesut Yar'a konumundan dolayı bir ayrıcalığın yapılıp yapılmayacağıdır.




Bu haber 1832 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI