Bugun...



Sol Parti Datça İlçe Örgütü, 2. Olağan Kongresini Yaptı

28.05.2022 Cumartesi Saat 13.00'te Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği binasında gerçekleştirilen kongreye, 21 üyenin 17'si katıldı. Kongre sonunda, yeni yönetim belirlendi; yönetimde 2 kadın üye yer aldı. İlçe Örgütü başkanı, değişmedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2022 23:46

Sol Parti Datça İlçe Örgütü, 2. Olağan Kongresini Yaptı

     Sol Parti Datça İlçe Örgütü, 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

     28.05.2022 Cumartesi Saat 13.00'te Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği binasında gerçekleştirilen kongreye, 21 üyenin 17'si katıldı.

     Kongre sonunda, yeni yönetim belirlendi; yönetimde 2 kadın üye yer aldı. İlçe Örgütü başkanı, değişmedi.

     İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Erdal, kongreye sunduğu kısa çalışma raporunda özet olarak şunları söyledi:

     “... İlçe Örgütümüz, 1. Olağan Genel Kurul yapıldıktan sonraki pandemi koşullarında da günlük politik çalışmalarını istenilen ölçülerde olmasa da kesintisiz bir biçimde sürdürebilmeyi başarmıştır; bu konuda, “görece” bir farklılık ortaya koymuştur.

     Pandemi koşullarının geçerli olduğu ilk bir yıl dahil 1 ve 2. Olağan Genel Kurul arasında geçen iki yılda yürüttüğümüz politik faaliyetler ile kendimize has bir dil geliştirebildik; 40 yıllık yenilginin sonuçlarından birisi olarak toplumda var olan ‘şucu’ ya da ‘bucu’ türünden algıları aşma ve Datçalıların bizi kendi kimliğimiz ve gerçekliğimiz ile kabullenmesi doğrultusunda ciddi ve sokakta karşılığını gözlemlediğimiz adımlar atabilmeyi başardık. Bunu gerçekleştirirken, hem yerel sorunlara dair ciddi ve sonuç alıcı çözümler önerdik, hem de politik faaliyeti, afiş asma, bildiri dağıtma boyutuyla da olsa, yarım adanın her yerine taşımaya çalıştık.

     1 ve 2. Genel Kurul arasında geçen iki yılın ikinci yarısında, politik çalışmayı farklı boyutlarıyla da sürdürmeye yöneldik; bu kapsamda, Özbel'de, açık havada, kitlesel sayılabilecek ‘Sol Buluşmalar’ı, istediğimiz izleyici sayısına ulaşamamış olsak da Ecevit Kültür Merkezinde ‘Fatsa'ya Giden Yol’ belgesel gösterimini gerçekleştirdik. Muğla'daki ‘Halk Konuşuyor’ etkinliğine katkıda bulunduk. Datça'daki sol, sosyalist, devrimci, demokrat ve yurtseverler ile birlikte elektrik birim fiyatlarındaki astronomik zamları protesto etmek için AYDEM önündeki buluşmayı, ‘YETE GARİ’ mitingini, Gezi davası sanıklarına verilen cezaları protesto basın açıklamasını ve en son da kitlesel 1 Mayıs yürüyüşünü gerçekleştirdik...

     Datça'da, yerel sorunlara dair ne düşündüğü ve söylediği merak edilen bir siyasi oluşum haline geldik...”

     Sol Parti Datça İlçe Örgütü'nün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

     Başkan: Mehmet Erdal

     Üyeler: Çiçek Akbaba, Abidin Akbulut, Mehmet Kızıler, Oktay Çukadar

     Yedek üyeler: Ayşe Durmaz, İsmail Hakkı Toksöz




Bu haber 1737 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI