Bugun...



Ören Atıksu Arıtma Tesisi ve Şebekesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

MUSKİ tarafından, Milas-Ören’de yapılacak olan ve projesi hazırlanan, İller Bankası ve Dünya Bankası destekli “Ören Atıksu Arıtma Tesisi ve Şebekesi” hakkında TMMOB üyesi Milaslı Mühendisler için bilgilendirme toplantısı yapıldı, proje hakkında görüşleri alındı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-02-2022 16:26:27 Tarih: 08-02-2022 16:22

Ören Atıksu Arıtma Tesisi ve Şebekesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Milas-Ören’de yapılacak olan ve projesi hazırlanan, İller Bankası ve Dünya Bankası destekli “Ören Atıksu Arıtma Tesisi ve Şebekesi” hakkında TMMOB üyesi Milaslı Mühendisler için bilgilendirme toplantısı yapıldı, proje hakkında görüşleri alındı. Aşkidil Akarca Kültür Merkezinde yapılan toplantıya MUSKi Genel Müdürü Baki Ülgen ile MUSKİ bünyesinde çalışan uzmanlar katıldı. Uzmanlar, proje hakkında bilgiler verirken, Genel Müdür Ülgen de proje ve süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, projenin ÇED sürecinden sonra ihaleye çıkacağını belirterek şunları söyledi: “Bu proje 20 milyon Euro’luk bir proje. Ören ve Gökova körfezi için çok önemli. Atıksular nedeniyle körfezin kirlenmesini önleyecek. Biz bu projenin en kısa sürede hayata geçmesini istiyoruz. Bölge turistik bir bölge olduğu için çevreye zarar vermeden inşaatının da en kısa sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bunun takipçisi olacağız. ÇED sürecinden sonra proje ihaleye çıkacak.”

Ülgen konuşmasında, kanalizasyonların parseldeki konutlara bağlantılarının Makine Mühendislerinin gözetiminde olmasını istediklerini de kaydetti. Ülgen,  projeyle ilgili ÇED toplantısının 11 Şubat Cuma günü Örende yapılacağını açıkladı.

MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, Türkevleri-Çökertme içmesuyu projesi hakkında da bilgiler verdi. Ülgen bu konuda şunları söyledi: “Proje 27 milyon lira maliyetli. 25 km’lik bir hat. Susuz 790 konuta su verilecek ve bu hizmetten 2.500 kişi yararlanacak. Nisan-Mayıs aylarında ihalesini yapmayı amaçlıyoruz.”




Bu haber 706 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI