Bugun...



Halkın Kurtuluş Partisinden Atatürk Orman Çiftliği İçin Suç Duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 1,5 liradan kiraya verilmesine karşı AOÇ Genel Müdürü Yener Yıldırım ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında suç duyurusunda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 16-02-2021 11:15

Halkın Kurtuluş Partisinden Atatürk Orman Çiftliği İçin Suç Duyurusu

11 Şubat 2021 tarihinde 31392 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, Atatürk Orman Çiftliği sınırları içerisindeki yaklaşık 74 bin metrekare büyüklüğündeki birinci derece doğal ve tarihi SİT alan; otopark, rekreasyon ve tarım alanı olarak metrekaresi ortalama 1,5 liradan kiraya verilecek.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım hakkında “2863 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Görevi Kötüye Kullanma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AOÇ TALAN EDİLMİŞ, YAĞMALANMIŞTIR!

Savcılığa verilen dilekçede Atatürk Orman Çiftliği arazisinin devredilmesi, devir veya kiralanması işlemleri usul, yasaya aykırı olduğu ve suç olduğunu belirten HKP avukatları, dilekçede; “Atatürk Orman Çiftliği, bağışlayanının şartlı bağışına ve bu yasal korumalara rağmen her siyasi iktidar döneminde asıl amacından farklı şekillerde kullanılmak üzere hukuka ve vicdana aykırı şekilde adeta talan edilmiş yağmalanmıştır,” ifadesine yer verdi..

KANUNA AYKIRIDIR

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararı hatırlatılan dilekçede, “Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde çiftliğin kuruluş amacına ve kurucusunun iradesine aykırı şekilde ‘Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası’ adı altında kaçak bir sarayın ve elçilik binası adı altında kaçak ABD Sefirliğinin inşa edilmektedir. Olay konusu ihale ile de arazi tarım amacı dışında kullanıma ve yapılaşmaya açılmaktadır.  Kaçak olduğu kesin yargı kararıyla tescillenmiştir,” denildi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ihaleye çıkılan Otopark Alanının ve Rekreasyon alanının ‘Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası’na yakın olduğu belirtilen dilekçede, “Kaçak bir yapıya otopark alanı yapılması, rekreasyon alanı adı altında tarım ve zirai amaç dışında ticari işletmeler kurulması kanuna aykırıdır,” denildi.

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, AOÇ Genel Müdürü Yıldırım’ın 2863 Sayılı yasanın 65’inci maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması talep edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Korunması gereken varlıklar bizzat bu görevli şahıslar eliyle talana açılmakta ve kamu zarara uğratılmaktadır.  Bu nedenlerle bu zararın doğumuna neden olmuş ve yasaya aykırı işlem ve fiillerde bulunarak görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlilerinin belirtilen suçlardan yargılanmaları gerektiği düşüncesindeyiz.”

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’Nİ İDEOLOJİK AMAÇLA YOK ETMEKTELER

Suç duyurusunun ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran, açıklama yaptı. Kıran şunları söyledi: “AKP’giller’in vurgun, talan ve soygun hırsları dinmek bilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün halkımıza bağışladığı Atatürk Orman Çiftliği’ni parsel parsel yok eden AKP’giller en son yeni bir ihale ile yaklaşık 74 bin metrekare alanı da yandaşlarına peşkeş çekme hazırlığı içerisindeler. Ne yazık ki Parababaları iktidarları Mustafa Kemal Atatürk’ün halksever, halkçı tutumunu göz ardı etmiştir. Atatürk Orman Çiftliği’ni parça parça parsellemişlerdir. Özellikle son 19 yılda AKP’giller iktidarı döneminde bu aynı zamanda ideolojik bir saldırıya dönüşmüştür. Bir yandan yandaşlarına peşkeş çekerken bir yandan da Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’e kazandırdığı bütün değerleri yok ettikleri gibi AOÇ’yi de ideolojik amaçla yok etme hedefi gütmüşlerdir. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bugüne kadar AKP’giller’in vurgun, talanlarına karşı mücadele ettiğimiz gibi Atatürk Orman Çiftliği’nin yeni talanına karşıda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk”

 




Bu haber 580 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI