Bugun...



CHP Milas Kadın Kollarından, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP Milas Kadın Kolları Başkanlığı ve partili kadınlar, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik kullandığı sürtük ve çürük nitelemesinden dolayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-06-2022 22:17:38 Tarih: 06-06-2022 22:06

CHP Milas Kadın Kollarından,  Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, CHP Milas Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz ve CHP üyesi kadınlar tarafından Milas Adliyesi’nde yapılan suç duyurusunda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarına yönelik yaptığı açıklamanın; Hakaret Suçu, Nefret Suçu, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu, Görevi Kötüye Kullanma Suçu içerdiği iddiasında bulunuldu.

Gezi Parkı direnişine katılanlara yönelik kullandığı ifadelerden dolayı yapılan suç duyurusunda; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, milyonlarca yurttaşı kendisinin ve genel başkanı olduğu siyasi partisinin görüşüne mensup olmadıklarından ötürü, açık bir şekilde aşağılamış, terörist ilan etmiş, ayrıca ‘çürük’ ve ‘sürtük’ diyerek hakaretlerde bulunmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Eylemine katılan ve destek veren yurttaşları hedef göstermiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cumhurbaşkanının tarafsızlığına aykırı olarak, AK Partili bir siyasetçi olarak yapmış olduğu bu açıklamalar, farklı siyasi görüşlere ve inançlara sahip yurttaşları ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı ve hedef gösterir bir tutum içermektedir. 

Tüm bu nedenlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 01.06.2022 tarihli Ak Parti TBMM Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşmasında ‘Hakaret’, ‘Görevi Kötüye Kullanma’, ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ ve ‘Nefret’ suçlarını islemiştir,” İfadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milas Kadın Kolları; Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikâyet dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.

Kaynak: habermilas.com

 




Bu haber 845 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI