Bugun...



Uzun Süreli Elektrik Kesintilerinin, Dondurmada Yarattığı Sağlık Tehlikesi

Elektrik dağıtım şirketleri, çeşitli nedenlerle elektrik kesintileri yapıyor. Bu bazen çok uzun süreli oluyor ve bazı sorunlara yol açıyor. Mevsim yaz ise bu kesintilerin yarattığı sorunlar daha da fazlalaşıyor.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 11:46

Uzun Süreli Elektrik Kesintilerinin, Dondurmada Yarattığı Sağlık Tehlikesi

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Elektrik dağıtım şirketleri, çeşitli nedenlerle elektrik kesintileri yapıyor. Bu bazen çok uzun süreli oluyor ve bazı sorunlara yol açıyor. Mevsim yaz ise bu kesintilerin yarattığı sorunlar daha da fazlalaşıyor. Kesinti olduğunda devreye giren jeneratöre sahip olan işletme, kurum ve şahıslar için sorun yok ama olmayan işletmeler için sorunun boyutu çok büyük.

Bu sorunun insan sağlığı açısından neden olduğu risk büyük. Bir vatandaşımızın ilettiği mesaj ve bir gıda Mühendisinin dikkat çektiği durum, insan sağlığı açısından konunun ihmal edilemeyecek kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Yetkililer bu durumu dikkate almalı ve üzerinde ciddiyetle düşünmeli. Ayrıca halk sağlığı ile ilgili kuruluşlar da bu konuda gerekli uyarıları yapmalı, önlemlerini almalıdır.

Bir vatandaşın iletisi ve uyarısı

"Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Milas'ta uzun süreli elektrik kesintileri oluyor. Geçen yıl çok uğraştım, şikâyet ettim, Ağustos ayında 6 saat kestiler. Belediyenin kafesinden hazır dondurma almıştım. Kâğıdını açtığımda, külah erimişti yani dondurma eriyip elektrikler gelince, donmuştu. Bir düşünürsek büyük marketlerin dışındaki mahalle marketlerinde deepfrizde satılanları, buzdolaplarındaki et ürünlerini, kasapları, pidecileri, peynircileri; uzun süreli kesintilerde ne hale gelir bu ürünler? Bu resmen halk sağlığıyla oynama değil mi?”

Elektrik kesintilerinin, dondurmada yarattığı tehlike!

GIDA Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken, dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir," dedi. 




Bu haber 809 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI