Bugun...



“Eminems” MİTSO’da; Milas’ta Hedef Coğrafi İşaret Kalitesinde Markalı Zeytinyağı İhracatı

ABD’de yaşayan, Milas’ta zeytinlik satın alarak zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayıp ABD’ye zeytinyağı ihraç etmeyi hedefleyen Emine Çatalbaş Colin ve eşi Mark Colin, firma çalışanlarıyla birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2023 15:53

“Eminems” MİTSO’da; Milas’ta Hedef Coğrafi İşaret Kalitesinde Markalı Zeytinyağı İhracatı

ABD’de yaşayan, Milas’ta zeytinlik satın alarak zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayıp ABD’ye zeytinyağı ihraç etmeyi hedefleyen Emine Çatalbaş Colin ve eşi Mark Colin, firma çalışanlarıyla birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Zeytinyağında hedefimiz dökme zeytinyağı ihracatı değil coğrafi işaret kalitesinde markalı Milas zeytinyağı ihraç etmek olmalı” dedi.

​Firma sahibi Emine Çatalbaş Colin, Mark Colin ile firma Koordinatörü Nilgün Eren ve Koordinatör Asistanı Çağla Gül MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler ve firma olarak bu yılki hedeflerini anlattılar. Milas’ta satın aldıkları zeytinliklerinde ürettikleri zeytinyağlarının markasına adını veren Emine Çatalbaş Colin, kendi zeytinlerini işlemek ve yağlarını çıkarmak kendi tesislerini kurduklarını anlattı ve “Tesisimiz tamamlandı. Yeni hasat döneminde çalışmaya ve üretime başlayacak. Amacımız Milas’ın AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı kalitesinde zeytinyağı elde etmek ve bunu ABD’ye ihraç etmek. İhracat için ABD’de bağlantılarımızı kurmuş durumdayız. İhracat için çok umutluyuz” diye konuştu.

​MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Eminems firması sahip ve çalışanlarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine başarılar diledi. Özer, “Milas’ta bu kadar kaliteli zeytinyağı üretebiliyorsak ve AB coğrafi işaret tescili alabiliyorsak neden ihracat yapmayalım? Milas zeytinyağı artık dökme yağ olarak değil markalı ürün olarak ihraç edilmeli. Sizler bu işin öncülerisiniz. Size bu yöndeki çabalarınız ve girişimleriniz için çok teşekkür ederim” diye konuştu.




Bu haber 559 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI