Bugun...



Aydınlık Demokrasi Partisi Birinci Kurultayı Toplanıyor; Çiller Partinin Başına mı Getiriliyor?

Aydınlık Demokrasi Partisi(ADP) Genel Başkanı Salih Önel, Birinci Olağan Kurultayı toplama kararı aldı. Kurultayın Mart ayı içinde toplanacağı bildirildi. Partinin başına Çiller mi getiriliyor sorusu, siyasi kulislerde konuşuluyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-02-2022 23:49:34 Tarih: 17-02-2022 23:39

Aydınlık Demokrasi Partisi Birinci Kurultayı Toplanıyor; Çiller Partinin Başına mı Getiriliyor?

Aydınlık Demokrasi Partisi(ADP) Genel Başkanı Salih Önel, Birinci Olağan Kurultayı toplama kararı aldı. Kurultayın Mart ayı içinde toplanacağı bildirildi. Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Önel, “bu kurultayda, partimizi 2023 seçimlerine götürecek yeni Genel Başkan, Başkanlık Divanı üyeleri ve GİK üyeleri seçilecek,” dedi. Kurucu genel başkan, bu kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Önel, kurultayda seçilecek olan genel başkan, GİK üyeleri ve başkanlık divanı üyelerinin partiyi TBMM’ne taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

“Bu kurultayda genel başkan adayı değilim” diyen kurucu genel başkan Önel, “Değerli arkadaşlarım, bu kurultayda genel başkan adayı değilim.  Seçilecek olan genel başkanın,  kurucusu ve ilk genel başkanı olduğum Aydınlık Demokrasi Partisini daha yukarıya çıkaracaktır. 1. Olağan kurultayın Aydınlık Demokrasi Partisine hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim,” diye konuştu.

Aydınlık Demokrasi partisinin olağan kurultayını toplama kararı alması ve kurucu genel başkan Salih Önel’in aday olmayacağını açıklaması; uzun süredir siyasi kulislerde, Çiller’in yeni parti kuracağı ya da mevcut partilerden birisinin başına getirileceği yorumlarını güçlendirdi. Aydınlık Demokrasi Partisinin, kurultay kararı alması üzerine, acaba Çiller, Aydınlık Demokrasi Partisinin başına mı getiriliyor yorumların yapılmasına neden oldu. ADP’nin kurultayı toplaması, Çiller’in bir partinin başına getirileceği şeklindeki siyasi kulislerde konuşulan bir konunun haklılık kazanması olarak değerlendirildi. 

 

 




Bu haber 898 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI