Bugun...



Milas Kent Konseyi Yeni Yönetiminden; Genel Kurul Öncesi, Genel Kurul Anı ve Sonrasıyla İlgili Açıklama

Milas Kent Konseyinin yeni yönetimi; genel kurul öncesi süreçte yaşananlar, genel kuruldaki gelişmeler ve genel kurul sonrasındaki durumlarla ilgili bir açıklama yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2022 22:58:38 Tarih: 03-06-2022 17:17

Milas Kent Konseyi Yeni Yönetiminden; Genel Kurul Öncesi, Genel Kurul Anı ve Sonrasıyla İlgili Açıklama

YENİ YÖNETİMİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

31 Mayıs 2022 tarihinde, Milas Kent Konseyi olağanüstü seçimli genel kurula gitmiş ve yeni Yürütme Kurulu’nu belirlemiştir.

Zeytin mitinginden sonra Yürütme Kurulu’ndaki fikir ayrılıkları, 9 Mayıs 2022 tarihli Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında, Yürütme Kurulu’nun 7’ye 2 oyla seçimli olağanüstü Genel Kurul kararı alması ile sonuçlanmıştı. Karar, toplantıya katılan Başkan ve 1 üyenin yapılan eleştirileri kabul etmemesi sonrasında, artık birlikte çalışma imkânı kalmadığı için, 2009 yılından beri ufak-tefek değişikliklerle uygulamada olan Milas Kent Konseyi Yönergesi’ne göre alınmıştır. Yürütme Kurulu toplantısında hiç bir itiraz öne sürmeden, alınan karara imza atmış olan Konsey Başkanı Çağlayan Üçpınar, aradan birkaç gün geçtikten sonra, sosyal medyada yaptığı paylaşımla, yönergedeki hükmün yönetmelikteki ilgili hükümle uyuşmadığını belirterek, Genel Kurul kararını tanımadığını belirtmiş ve Yürütme Kurulu’nun kendisince de imzalanan kararı gereği, Kent Konseyi’nin son Genel Kurul’daki temsilcilerine gönderilmek üzere Konsey Sekreteri çalışan tarafından imza için kendisine getirdiği çağrı mektuplarını imzalamamış ve yırtıp atmıştır.

Bu arada basın ve sosyal medya aracılığıyla, Başkan ve bazı gönüllü trolleri tarafından, Yürütme Kurulu üyelerine, Genel Sekretere ve Milas Belediye Başkanına hakaret ve iftira kampanyası başlatmış ve yaşanan süreçle ilgili, yalanlarla dolu yazılar yazmaya başlamıştır.

Kendisinin 2 dönemdir başkanlığını yaptığı ve son Genel Kurul’da Yürütme Kurulu üye sayısının 7’den 9’a çıkarılması doğrultusunda kendi önerisiyle gündeme gelip Genel Kurulca bu şekliyle yeniden onaylanan ve ancak bir sonraki Genel Kurulda değiştirilebilecek olan yönergedeki maddeden haberi olmadığını belirterek, kendi yönergesini inkar eden, Yürütme Kurulu’nun aldığı kararı uygulamayacağını yazan eski Konsey Başkanı Çağlayan Üçpınar, yönerge ile yönetmelik arasındaki çelişki nedeniyle, ancak genel kurul üyelerinin üçte birinin talep etmesi halinde genel kurul yapılabileceğini belirtmiştir. “Bu, tartıştığımız öze ilişkin bir değişiklik getirir mi?” sorumuzu ise yanıtsız bırakmıştır. Oysa aynı akşam, miting komitesi whatsapp grubunda yaptığı bir paylaşımda, şunları yazmış: (9 Mayıs YK toplantısı sonrası, saat 19:59) “Hatırlarsanız, bir daha birlikte çalışabileceğimizi sanmıyorum demiştim. Beklenen oldu. Bugünkü YK toplantısında 31 Mayıs’ta olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındı. Seçici kurul listesi, bizim tekrar seçilmemize olanak vermeyecek. Belediye ve kaymakamlığın ağzına bakan kurumlar çoğunlukta. Ama diyeceğimiz daha çok şey var. Onlar içimizde kalmayacak. Şişeriz yoksa..”

Yani olacağı biliyordu ve bundan sonra, genel kurul kararı alan Yürütme Kurulu’nun (7-2’lik) çoğunluğuna karşı, sosyal medya üzerinden hakaret ve iftiralar yağdırmaya başladı ve Milas Kent Konseyi’nin itibarına karşı açıkça bir harekete girişti.

Oysa, hiçbir yönetmelik veya yönerge, Kent Konseyi Başkanı’na, kendisinin de altında imzası olan Yürütme Kurulu kararını keyfi bir şekilde uygulamama yetkisi vermez. Açıkça usulsüzlük yapmış ve keyfi davranmıştır ve hatta baştan planlı bir düşmanlığı körüklemiştir.

Bunun üzerine, Genel Kurul üyelerinin çoğunluğundan Olağanüstü Genel Kurul dilekçeleri de toplanmış ve Genel Kurul Çağrısı Genel Sekreter ve en yaşlı üye tarafından imzalanarak dağıtılmıştır.

31 Mayıs’ta toplanan Genel Kurul’da Divan’a, bu genel kurulun yapılmaması için itiraz eden Başkan, ‘usul açısından bir sorun yok’ cevabını alınca, bu sefer toplanan Genel Kurul talep dilekçelerinin geçersizliğini iddia etmiştir. Divan, evrak veya usul açısından sorun olmadığını belirtmiş, hatta şaibeleri gidermek adına, tekrar açık oylama yaptırmış, Genel Kurul’un seçimli olmasına, oylamaya 43 üye evet, 2 üye hayır oyu kullanmıştır.

Hazirun’a kayıtlı 77 üyeden 49’u genel Kurul’a katılmış, gizli oy açık sayım usulüyle yapılan seçimle, Kent Konseyi’nin yeni başkanı ve 9 kişilik Yürütme Kurulu seçilmiştir.

Eski Yürütme Kurulu’nun 5 üyesi, yeni yürütme kurulunda başkan ve üye olarak yer almışlardır. Yani Genel Kurul, Milas halkı için çalışacaklarla, Kent Konseyi’ni kendi siyasi görüşlerine alet etmek isteyenleri ayırmış ve devre dışı bırakmıştır.

Genel Kurul’un değişim iradesini yok sayan tekçi, benci anlayış, sosyal medyada yeni yönetime yalan yanlış, hakarete varan ifadelerle iftira kampanyası başlatmıştır. Yeni Yürütme Kurulu olarak bizim üzüntümüz, Milas Kent Konseyi’nin ve Milasımız’ın zarar görüyor olmasıdır. Bu hassasiyetimizden dolayı, 35 gündür sosyal medyada yapılan bütün saldırı ve suçlamalara yanıt vermemeye çalıştık. Polemikten beslenen ve sosyal medya girdabında sağa sola sürüklenenlerin ekmeğine yağ sürmemeye çalıştık. Amacımız, kurumsal kimliğin itibarını korumaktan başka bir şey değildir.

Hızlarını alamayan eski başkan Üçpınar ve arkadaşları, sonunda Genel Kurulu yürüten ve hukukçulardan oluşan Divan’a da saldırmaktan çekinmemişler ve Divan’ın ‘baskı altında seçim kararı verdiğini, bunun bir darbe olduğunu, seçimi de tanımadıklarını’ sosyal medyada belirterek, itibar suikastine başlamışlardır.

Genel Kurul üyelerinin, eski başkan Çağlayan Üçpınar ve yandaşlarını istemediklerini belirtmek için daha ne yapmaları gerekiyor acaba?

Karşımızda, ‘ne yaparsanız yapın koltuğu bırakmam’ diyen bir anlayış, seçimle bile olsa gitmeyeceğim diyen eski başkan ve yandaşları hakaret, iftira ve yalanlarla, ‘bize darbe yapıldı’ diyerek, yaptıkları mağduru edebiyatları ile demokratlık taslayarak, Türkiye’deki hangi çevreler ile aynı mantık ve davranış biçimine sahip olduklarını çok güzel göstermişlerdir.

Bu yaşanan süreci Kent Konseyi’ne darbe olarak değerlendirmek, en basit şekliyle siyasi cahillik veya belli amaca yönelik manipülasyondur. Hatta kendilerinin dile getirdiği gibi Genel Kurul iradesine saygısızlıktır

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Milas Kent Konseyi Başkanı Serap TÜRKER

ve Yürütme Kurulu Üyeleri...




Bu haber 1320 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI