Bugun...



Sosyal Medyada, Başkan Tokat’a, “Şahidiz, Razıyız” Temalı Destek Paylaşımları

Sosyal medyada “Şahidiz, Razıyız” başlığı ile Başkan Tokat’ı destekleyen mesaj paylaşımı yapılmaya başlandı. Paylaşılan zincir mesajda, başkan Tokat’ın geçen yıl orman yangınları sırasındaki özverili çabaları, onun bir insan hakları savunucusu olduğu, Atatürk’e ve Cumhuriyet bağlı bir kişi olarak verdiği mücadele dile getirildi.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2022 15:35

Sosyal Medyada, Başkan Tokat’a, “Şahidiz, Razıyız” Temalı Destek Paylaşımları

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

17 Nisan Pazar günü Milas’ta Milas Kent Konseyinin öncülüğünde düzenlenen “Zeytin Hayattır, Zeytinime Dokunma” temalı mitingde, kürsüde konuşma yaptığı sırada, miting alanında bulunan bazı kişiler tarafından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın konuşması protesto edilmişti.  Başkan Tokat, konuşması sırasında, çevre düşmanı olmadığını, zeytindostu olduğunu ve Milas’ta çevre ile ilgili konularda ya Belediye olarak İdare Mahkemesine dava açtıklarını ya da açılmış davalara müdahil olduklarını ifade etmişti.

Başkan Tokat’ın konuşmasını protesto edilmesinin altında yatan neden olarak, Ali Ağaoğlu tarafından Tuzla sulak alanda hayata geçirilmek istenen projeye inşaat izni vermesi olarak gösterildi. 

Başkan Tokat Salı günü CHP ilçe binasında yaptığı açıklamada, hakkında yapılan suçlamaları hak etmediğini belirterek şunları söyledi: Ben böyle bir şey olacağını biliyordum ama konuşmacı olarak yazmışlardı. Geri adım atmadım; bekliyordum bunu. Bu çevre bilinci değil, bizim üzerimizde yapılan bir linç girişimi. Üzülerek izledim ve anlam veremiyorum.”

SOSYAL MEDYA DESTEK MESAJI

Tüm bu gelişmelerden sonra sosyal medyada “Şahidiz, Razıyız” başlığı ile Başkan Tokat’ı destekleyen mesaj paylaşımı yapılmaya başlandı. Paylaşılan zincir mesajda, başkan Tokat’ın geçen yıl orman yangınları sırasındaki özverili çabaları, onun bir insan hakları savunucusu olduğu, Atatürk’e ve Cumhuriyet bağlı bir kişi olarak verdiği mücadele dile getirildi.  Milas Belediye Başkanı Tokat için sosyal medyada paylaşılan “Şahidiz, Razıyız” başlıklı destek mesajının metni şöyle:

xxx

Her fotoğrafın bir hikâyesi vardır. Bu kare 10 gün süren bir büyük yangının ilk gününü, haktan, hukuktan, emekten ayrılmadan tüketilen bir ömrün bir gününü anlatıyor onu tanıyanlara.  Devletin tüm insan hakları faaliyetlerine kuşkuyla yaklaştığı, fişlemelerin birbirini izlediği, sol fraksiyonlara adeta düzen karşıtı bir gözle bakılan 90’lı yıllarda, İnsan Hakları Dernek yöneticiliğiyle başlayan, hak, hukuk, adalet yolunda gözü pek, genç bir avukatın hikâyesi bu.

Muhtar bir babanın oğlu olarak, bugünlerde bazı odakların samimiyet sorgulaması yapmaya çalıştıkları topraklarda doğmuş, hukuk fakültesini bitirmiş, doğduğu topraklarda Atatürk’e ve cumhuriyete olan borcunu ödemeye çalışan bir Milas aşığı, bir avukat, bir doğasever, bir baba, bir insan… Halkına ve Milas’a adanmış koca bir yaşam.

Planı ve ruhsatı 2007 yılından önce onaylanan, ÇED raporu çok öncelerden alınmış bir projede, ÇED raporu iptalinin takipçisi olduğunu da açıkça belirten hukukçu bir Belediye Başkanına karşı yapılmak istenen siyasi linç kampanyası sadece ve sadece vicdanları yaralar, belki çok kısa bir süre birilerinin ucuz siyasi hesaplarına yalandan rüzgâr olur.

Bizler Şahidiz, eminiz, hakkın ve haklının yanında tarafız. Büyüğünden, küçüğüne, uzağından, yakınına, kenarından, köşesine unutmayın; bir gün tüm siyasi hesaplar gider, doğrular ve gerçekler yeni güne baki kalır…

 

 




Bu haber 1376 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI