Bugun...



MSKÜ 25. Geleneksel Sosyoloji Günleri 15-17 Mayıs Tarihlerinde

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen 25. Geleneksel Sosyoloji Günleri 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10'da başlayıp, 17 Mayıs Cuma günü sona erecek. Etkinliği Edebiyat Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisinde gerçekleştirileceği bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2024 22:15

MSKÜ 25. Geleneksel Sosyoloji Günleri 15-17 Mayıs Tarihlerinde

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Bu yıl 25’incisi düzenlenen “Geleneksel Sosyoloji Günleri”, MSKÜ'nin en eski etkinliklerinden birisi olması nedeniyle dikkat çekiyor. Sosyoloji bölümünün lisans ve lisansüstü öğrencileri ve farklı üniversitelerden gelen öğretim üyelerinin de konuşmalar yaptığı etkinlik hem Türkiye ile ilgili hem de Muğla iline dair yapılan araştırmaları dinleyicilerle paylaşıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen 25. Geleneksel Sosyoloji Günleri 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10'da başlayıp, 17 Mayıs Cuma günü sona erecek. Etkinliği Edebiyat Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Konuşmacılar ve konuları

15-17 Mayıs 2024 tarihlerinde MSKÜ Edebiyat Fakültesi Şehit Yaşar Özlem Amfisinde gerçekleşecek etkinlikte açılış konferansını Prof. Dr. Ali Ergur, “Yeni Bir Toplumsallığın Eşiğinde İnsan ilişkisini Değiştiren Tıp Teknolojisi” başlığı ile yapacak. Sosyoloji Günleri boyunca Prof. Dr. Yücel Karadaş “Türkiye’deki Göçmen karşıtlığı Irkçılık mı?,

Doç. Dr. Gaye Gökalp Yılmaz “Afetlere Sosyolojik Bakış ve Afetlerin Toplumsal Etkileri, Prof. Dr. Güney Çeğin, “Foucault’tan Önce Stirner vardı: Beden(leşme), İdeoloji ve Direniş” başlıklı konuşmaları yapacaklar.

Sosyoloji Günlerinde ayrıca sosyoloji bölümü öğrencilerinin de Muğla ve çevresinde gerçekleştirdikleri saha çalışmalarıyla ilgili sunumlarda bulunacakları kaydedildi.

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA

Sosyoloji Bölümü, MSKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1994-1995 eğitim-öğretim yılında kurulmuştur. Bölüm bünyesinde 1999 yılından bu yana Yüksek Lisans, 2008 yılından bu yana da Doktora programları hizmet vermektedir.

Sosyoloji Bölümünde 2023-2024 yılı itibarıyla eğitim kadrosunda; 4 Profesör, 5 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 12 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Bölüme Aralık 2022’den itibaren Prof. Dr. Zafer Durdu, başkanlık etmektedir.

Bölümde Muğla ve Türkiye genelinde; turizm, çevre, yaşlanma, köy, kırsal kalkınma, sürdürülebilirlik ve kent konularında uygulamalı araştırmalar; kültür, siyaset, jkadın, edebiyat, hukuk, modernleşme, din ve genel sosyoloji-metodoloji alanlarında teorik çalışmalar yapılmaktadır.

Bölümün akademik personeli isi şu isimlerden oluşmaktadır: Prof. Dr. Zafer Durdu(Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Muammer Tuna, Prof. Dr. Hasan şen, Prof. Dr. Şinasi Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Ertuğrul, Dr. Öğr. Üyesi Savaş Çağlayan, Dr. Öğr. Üyesi Ahmed Ünal Bozyer, Dr. Öğr. Üyesi Sergender Sezer, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Açık Turğuter, Öğr. Gör. Volkan Güloğlu, Arş. Görevlisi Mirace karaca Evren, Arş Gör. Gökalp Aral Okçu




Bu haber 542 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI