Tweet |
NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ
Bu durumla ilgili olarak Ören’de yazlığı olan bir Maden Mühendisi şunları söyledi: “Zehirli gazların atmosfere salınımı doğru. Atmosfere salınım, arızanın giderilme durumuna göre bazen 1-2 saat bazen de saatlerce sürdüğü oluyor. Santral yönetimi, daha fazla enerji elde etmek için, bazen filtreleri devre dışı bırakarak daha fazla kömür yakıyor. Arıtma/filtre çalıştığı zaman, arıtmanın kapasitesine göre kömür yakılıyor, arıtma devre dışı bırakıldığında ise, daha çok kömür yakılarak daha fazla enerji elde ediliyor.”
Santral çevresindeki Türkevkeri ve Ören sakinleri ise bu durumun sık sık tekrarlandığını belirterek; zehirli gazı soluduklarını ve bundan rahatsızlık duyduklarını dile getiriyorlar. Örenliler, bu durumun önlenmesi için yetkililere çağrı yapıyor...
Ören Muhtarı Bekir Keser ise şöyle konuştu: “Konu zaman zaman bize iletiliyor. Bu durumu santral yetkilileriyle görüştüğümde, ‘bazen baca gazı ve filtre temizliği yapıyoruz. Temizlik sırasında filtreler devre dışı kalıyor ve baca gazı atmosfere salınıyor ama bu uzun süreli değil. Biz de bu konuda duyarlı davranıyoruz. Ayrıca Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından belli periyodlar halinde denetleniyoruz’ dediler. Tabi biz işin uzmanı değiliz. Bu konuda daha dikkatli olunması ve turistik beldemizin havasının kirletilmemesi gerekiyor.”