Bugun...



DATÇA’DA, “YETE GARİ GEÇİNEMİYORUZ” MİTİNGİ

Datça'da yapılması planlanan “Yete Gari Geçinemiyoruz” mitingi 9 Nisan Cumartesi Günü Saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanında yapılacak. Mitinge Muhalefet Milletvekilleri de katılacak, Fuat Saka da şarkılarıyla katkı verecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-04-2022 01:18:52 Tarih: 09-04-2022 01:15

DATÇA’DA, “YETE GARİ GEÇİNEMİYORUZ” MİTİNGİ

Mehmet ERDAL

Datça'da yapılması planlanan “Yete Gari Geçinemiyoruz” mitingi 9 Nisan Cumartesi Günü Saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanında yapılacak. Mitinge Muhalefet Milletvekilleri de katılacak, Fuat Saka da şarkılarıyla katkı verecek.

Toplumun değişik kesimlerinden biraraya gelen Tertip Komitesi, bu miting için katılmak isteyen herkese, her kesime açık olarak Yeter Gari Platformunu oluşturmuş ve ilk çağrı metnini paylaşmıştı:

GEÇİNEMİYORUZ YETE GARİ

Markete, pazara gitmekten korkuyoruz! Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta dahi zorlanıyoruz! Kiralar almış başını gidiyor, evi olanlar elektrik ve diğer faturalarını ödemekte zorlanıyor, ödeyemiyor. Benzine, motorine zam gelmediği gün yok! Tarlalar nasıl sürülecek nasıl gübre alınacak? Emekçi eve nasıl ekmek götürecek Emekli nasıl geçinecek? Esnaf bu fiyatlarla nasıl satış yapabilecek? Her gün bir öncesinden daha zor geçiyor.
Ama gelirimiz artmıyor! Asgari ücrete, emekli ve ücretli çalışanların maaşlarına yapılan artışlar hemen eridi gitti. Kimimizi işsizlik korkusu sardı, esnafın satışları azaldı, emeklinin derdi arttı. Bir avuç mutlu azınlık lüks içinde rahatça yaşıyor ancak bizlere açlık sınırının altında yaşamak, porsiyon küçültmek, ihtiyaçlarımıza ulaşamamak dayatılıyor. Hayat pahalılığına dayanmak her geçen gün zorlaşıyor.
İnsanca yaşamak istiyoruz! Bu sebeple 9 Nisan saat 13.00’de Datça Cumhuriyet Meydanında buluşacağız. Esnafı, işçisi, memuru, işsizi, emeklisi, çiftçisi, öğrencisi, kiracısı, genci, yaşlısı tek ses olacak ve “Geçinemiyoruz Yete Gari” diyeceğiz.
Sensiz bir kişi eksiğiz. Birlikte değiştirebiliriz!

YETE GARİ PLATFORMU

Yete Gari Platformu, hummalı bir biçimde, günlerdir bu mitingi duyurmakla uğraşıyor. “Hayat pahalılığının toplumun en yoksul kesimlerini daha da vurduğu, orta sınıfın giderek daha da yoksullaştığı bir dönemi yaşarken... Hala manda yoğurdu, medine hurması ya da kestane balı yememizi önerenlere GEÇİNEMEDİĞİMiZİ, insanca yaşamak istediğimizi bir kez daha tüm Datça'lıların katılımı ile hatırlatmak için”, Emecik’ten, Yazıköy’e köylerde, mahallelerde, işyerlerinde, işçilerle, köylülerle, esnafla, öğrencilerle, emeklilerle, kadınlarla, gençlerle, yaşlılarla toplumun her kesimiyle bildiri dağıtarak, görsel paylaşarak sohbetler ediliyor, mitinge davetler yapılıyor…

9 Nisan’da Saat 13.00’de yapılacak olan mitingde çiftçisinden-işçisine, esnafından-emeklisine, öğretmeninden-sanatçısına, ortasından- en alttakine, kadınından-yaşlısına, öğrencisinden-kiracısına herkese söz verilmeye çalışılacak. Tertip Komitesi tüm Datçalıları seslerini duyurmak için mitinge çağırıyor…

                                              

           

                       




Bu haber 805 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI