Bugun...



İZAN Hastanesi Başhekimi Dr. Özman, asılsız söylentilere tepki gösterdi

Milas özel İZAN Hastanesi Genel Koordinatörü ve Başhekimi Dr. İbrahim Özman, koronovirüs günlerinde, Milas’tan gönderilen örneklerden pozitif çıktı iddia ve söylentilerine tepki göstererek, yaratılan bilgi kirliliğine ve doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekti...

facebook-paylas
Tarih: 23-03-2020 16:10

İZAN Hastanesi Başhekimi Dr. Özman, asılsız söylentilere tepki gösterdi

Milas özel İZAN Hastanesi Genel Koordinatörü ve Başhekimi Dr. İbrahim Özman, koronovirüs günlerinde, Milas’tan gönderilen örneklerden pozitif çıktı iddia ve söylentilerine tepki göstererek, yaratılan bilgi kirliliğine ve doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekti

Gerçek dışı paylaşımlar enerjimizi etkiliyor

Dr. Özman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vakalardan alınan örneklerden sonucu pozitif gelen hastamız yoktur; asılsız iddialar bizim hastalıkla savaş enerjimizi sömüren gerçek dışı paylaşımlardır” dedi. 

Doğru bilgilendirme çok önemli

Sosyal medya paylaşımında, “Yaşadığımız bu zor süreçte bölgemizle ilgili doğru bilgilendirmenin gerekli olduğunu görüyorum. An itibarı ile Milas ilçemizden gönderilen örneklerden sonucu pozitif gelen hastamız yoktur” diyen Dr. Özman,  şöyle devam etti; “Tabi ki şüphelendiğimiz her hastadan örnek almaya devam edeceğiz. İşgüzar yarı cahillerin bu işlemden görüntü alıp pozitif hasta var imajı yaymaları ile ilgili bir endişemiz yoktur ancak hastalıkla savaş enerjimizi sömüren bu gerçek dışı paylaşımları yapanlara zamanımız olunca yasal süreç başlatacağız.”

Hızlı testler yapılacak

Dr. Özman, “Sağlık hizmetimiz bu önlemlerle devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde hızlı testler hastanemizde de yapılmaya başlanacaktır. Test sayısının artması ile süreç daha güvenli olarak ilerleyecektir” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Tedbirleri abartılı olarak almalıyız

Dr. Özman, açıklamasında, hastane olarak aldıkları önlemleri de şöyle açıkladı: “An itibarı ile pozitif hastamızın olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Hepimiz tedbirlerimizi abartılı olarak almalıyız. Bugünden itibaren biz de hastane girişi triaj alanımızı hastane dışına taşıdık, olası pozitif hastalarla ilgili uygulanacak süreçleri revize ettik, izolasyon alanlarını belirledik. Aklımıza gelen, daha önce deneyimi olanlardan gelen, bilim kurulundan gelen her türlü öneriyi hayata geçiriyoruz.”

Görevimizin başındayız, güzel günler yakındır

İZAN Hastanesi Başhekimi Dr. Özman açıklamasını şu ifadeleriyle tamamladı: “Sağlık Bakanlığımız, bu süreçte son derece bilimsel, şeffaf, hassas ve özverili bir yaklaşımla başımızdadır. Muğla il teşkilatı her türlü sorumuza anında cevap vermektedir. Bakanlığın ve bilim kurulunun, devletimizin önerilerine amasız, fakatsız, sorgusuz uyun. Hiçbir şey üretmeden sadece eleştirenlerin bu süreçte ellerini biraz vicdanlarına koymaları önerimdir. Görevimizin başındayız, her türlü zorluğa hazırız, gerekmedikçe lütfen evlerinizden çıkmayın. Gerektiğinde her zaman yanınızda olacağımızı bilin. Güzel günler yakındır.




Bu haber 840 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI