Bugun...



CHP Muğla Milletvekili Girgin’den, Zeytinlik Alanlarda Madencilik Faaliyetine Karşı Açıklama

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetinde bulunulmasının önünü açan Maden Uygulama Yönetmeliğine eklenen maddeye karşı çıktı ve bu madde derhal geri çekilmelidir dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2022 12:13

CHP Muğla Milletvekili Girgin’den, Zeytinlik Alanlarda Madencilik Faaliyetine Karşı Açıklama

CHP Milletvekili Girgin’in açıklaması şöyle:

“Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik ile zeytinlik alanlarda madencilik yapılmasının önü açıldı. Bu değişiklik, Anayasa'nın, tarım arazilerinin (md.45), çevrenin (md.56), tabiat varlıklarının (md.63) ve ormanların korunması (md.169) ile ilgili amir hükümlerine açıkça aykırıdır.

Tütün üretimini, buğday üretimini, şeker üretimini yok ettiler, sıra zeytinlik alanlara geldi...  İktidar yanlış tarım politikaları ile tamamen dışa bağımlı ve ithalata dayalı tarımsal modelle, yerli üretimi de bitirdi yerli üreticiyi de bitirdi.

Enerjide ülkeyi dışa bağımlı kılıp çıkmaz sokağa girince, elektrik ihtiyacını karşılamak için zeytinliklere göz diktiler. Bu yönetmelikle, ‘Zeytincilik Yasası' aşılmaya çalışılmaktadır. Daha sonra bu yasa iptal ettirilse dahi, binlerce ağaç katledilmiş, binlerce dekar arazi geri dönülmez şekilde yok olmuş olacaktır.

Zeytin ağaçlarımızın büyük bir bölümü yüzyıllardır yaşamaktadır.  Asırlık özellikleri ile mutlaka korunması gereken birer kıymetli tarihi eserdir, geleceğe mirastır. Çiftçilerin ve tarım arazilerinin lehine olan Yasaların yok sayılması kabul edilemez. Söz konusu yönetmelik derhal geri çekilmelidir.”




Bu haber 625 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI