Bugun...



Toplayamazsın, Hapsedemezsin, Öldüremezsin!

Datçalı yaşam savunucuları “Sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulmasına” dair yasa çıkarmaya çalışan merkezi yönetime seslenerek “Toplayamazsın, Hapsedemezsin, Öldüremezsin!” dediler.

facebook-paylas
Tarih: 23-05-2024 21:24

Toplayamazsın, Hapsedemezsin, Öldüremezsin!

MEHMET ERDAL / DATÇA

Bugün saat 13.00'te Berkin Elvan Heykeli önünde toplanan Datçalı yaşam savunucuları merkezi yönetimin çıkarmayı düşündüğü yasa tasarısına karşı hazırladıkları farklı içerikteki dövizler ile tepkilerini dile getirdiler. Yaşam savunucularından Sedat Yağcıoğlu toplanan yaşam savunucularının ortak düşüncelerine tercüman olurcasına şunları söyledi:

“Hayvan hakları kanunu adı altında bir 'Tecrit ve Katliam Yasası' getiriliyor. Planlanan şu: Sokakta sahipsiz olan hayvanlar barınaklara toplanacak. Bu bütün ülkede gündeme getirilecek. Sonrasında bu hayvanlar için 30 günlük bir 'sahiplendirme' süresi tanınıyor. Bu 30 günlük sahiplendirme sonunda sahiplenilmeyen hayvanlar ki 'acısız' diye ifade ediyorlar, zehirleyerek, enjeksiyonla bu hayvanları öldürecekler. Yani çok açık olarak bir 'Tecrit ve Katliam Yasası' getirmeye çalışıyorlar. Bizler yaşam savunucuları olarak, hayvan hakları savunucuları olarak bu nedenle bugün bir aradayız. Türkiye'nin pek çok yerinde bugün eş zamanlı olarak sokaklardayız, eylemlerdeyiz. Şunu söylüyoruz: Biz bu yasayı meclisten geçirtmeyeceğiz. Hiçbir dostumuzu, hiçbir köpeği teslim etmeyeceğiz, ölmelerine izin vermeyeceğiz.

Deniyor ki 'Bu kadar çok hayvanla ne yapacağız?' Biraz araştırınca hemen ortaya çıkıyor; Türkiye'deki 1400 belediyenin her birisi resmi verilere göre 4 milyon olan köpeklerden 30 tanesini kısırlaştırsa 3 ayda bu sorun çözülmüş oluyor. Hem bütün canlıların yaşam hakkını savunduğumuz için buna (bu yasanın çıkmasına) izin vermeyeceğiz, hem de üremenin ve çoğalmanın çözümü bu yöntem değil. Dolayısıyla bütün canlıların eşit yaşam hakkını savunan yaşam savunucuları olarak meclisten bu yasayı geçirtmeyeceğiz. Eğer tasarı komisyondan genel kurula herhangi bir değişiklik olmadan gelirse canlarımızla birlikte onları savunmak için sokakta olmaya devam edeceğiz.”

Protesto eylemi ellerde dövizler bir süre sessizce beklenildikten sonra sona erdi.




Bu haber 724 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI