Bugun...



İBB'nin Resim Sergisinde, Turan Erol'un Milas Resimleri

Turan Erol Milas doğumlu, Dünya çapında tanınan bir ressam-sanatçı ve akademisyen. Eserleri arasında Milas resimleri önemli yer tutar. Haliç tersanesindeki sergide; Erol'un, Milas Çarşısı, Terkedilmiş Evler ve Kırmızı Ev tabloları da vardı.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2024 00:38

İBB'nin Resim Sergisinde, Turan Erol'un Milas Resimleri

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Turan Erol Milas doğumlu, Dünya çapında tanınan bir ressam-sanatçı ve akademisyen. Eserleri arasında Milas resimleri önemli yer tutar. Haliç tersanesindeki sergide; Erol'un, Milas Çarşısı, Terkedilmiş Evler ve Kırmızı Ev tabloları da vardı. Sergi haberini Milaslılar WhatsApp grubunda, Milas Ortaokulu resim öğretmenlerinden Zeki Boran'ın kızı Nakiye Boran paylaştı.

Sergiyi gezen Nakiye Boran'ın sergi izlenimleri şöyle:

"Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Sanat merkezine dönüştürdüğü Haliç Tersanesindeki sergiye gittim. Muhteşemdi. Türkiye’nin değerli ressamlarının eserleri vardı. Vee tabi ki Turan Erol’un da. Babamın Milas ortaokulunda öğrencisi olan Turan Erol’un yeteneğini ve ressam olma hevesini gören babam onu sanat okuması ve ressam olması için teşvik etmiş. Sonra da arkadaş olmuşlar. Turan Erol’u ben de tanımış ve Bodrum’daki atölye/ evinde sohbetler etmiştim. Çok hoş bir kişiydi. Çok da sevmiştim. Hüseyin Sacit Saygın’ın da dayısı olduğunu sonra öğrendim. Tüm bu anılarım canlanınca Milas’ı çizdiği bu eserlerinin önünde bu fotoğrafı çektirdim. Anılarımızda yaşasın. Tabi babacım da."

Turan Erol önemli bir ressam. Yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Adına akademi açıldı. Ankara’da Çankaya Belediyesi onun adını bir sanat galerisine verdi. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda sergileri açıldı. Her sergisi, her eseri; resim sanatının başarı hanesine yazıldı. Turan Erol’un ismi Milas’ta, doğup-yetiştiği kentin bir vefası olarak ismine yakışır bir yere verilmeli, değerli akademisyenin adı yaşatılmalıdır.




Bu haber 601 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI