Bugun...



Milas Anatolie Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinde Yeni Dönem

Milas’ta 15 kadının bir araya gelmesiyle kurulan; kadın emeği, yerel ürünlerin üretimi ve pazarlamasını yapan SS Milas Anatolie Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinde başkan değişikliği oldu. Kurulduğu 2020 yılından bu yana kooperatifin başkanlığını başarıyla yürüten kurucu başkan Zeynep Çınar ve Feray Albasan’dan sonra kooperatifin yeni başkanı Nurgül Çöllüoğlu oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-07-2022 11:45:29 Tarih: 01-07-2022 04:23

Milas Anatolie Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinde Yeni Dönem

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Milas’ta 15 kadının bir araya gelmesiyle kurulan; kadın emeği, yerel ürünlerin üretimi ve pazarlamasını yapan SS Milas Anatolie Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinde başkan değişikliği oldu. Kurulduğu 2020 yılından bu yana kooperatifin başkanlığını başarıyla yürüten kurucu başkan Zeynep Çınar ve Feray Albasan’dan sonra kooperatifin yeni başkanı Nurgül Çöllüoğlu oldu. 

Kooperatifin yeni başkanıyla işletmesini yaptıkları Güllük Aile Çay Bahçesinde akşam saatlerinde biraraya geldik. Görüşmede kooperatif ortaklarından Hatice Mutlukan da hazır bulundu. Çöllüoğlu ile kooperatifin yeni dönemdeki çalışmalarını, yapacaklarını ve Güllük Aile Çay Bahçesinin geleceğini konuştuk.

ÇAY BAHÇESİ VE GELECEĞİ

Çöllüoğlu işletmesini yaptıklarını Güllük Aile Çay Bahçesinin, Güllük iskelesini Denizcilik işletmelerinden özelleştirmeye alan “Güllük Marina ICC İşletmeciliği AŞ” ye geçtiğini belirterek, Güllük Marinasını yapacak olan bu firmayla kira sözleşmesi yaptıklarını söyledi. Güllük Aile Çay Bahçesinin Güllüklüler için önemli bir sosyal mekân olduğunu ifade eden Çöllüoğlu, burada Hanımeli pazarının da bulunduğunu ve birçok ailenin bu işten geçimini sağladığını dile getirdi. Çöllüoğlu, özelleştirmeyle Güllük iskelesini alan şirketin, marina inşaatına başlayıncaya kadar buradaki faaliyetlerine devam edeceklerini, inşaatın başlamışıyla kira sözleşmelerinin sona ereceğini kaydetti. Çöllüoğlu, çay bahçesinin, Güllüklüler ve Güllük’e gelenler için önemli bir dinlenme ve uğrak yeri yeri olduğuna dikkat çekerek, Marina’nın faaliyete geçmesinden sonra da burasının "aile çay bahçesi kimliği"ni sürdürmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

KOOPERATİFİN ÜRÜNLERİ

Amaçlarının, ileriye yönelik olarak önde ve öncü olmak, markalaşmak, ürünlerin üreticiden tüketiciye en sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlamak olarak açıklayan Kooperatif Başkanı Çöllüoğlu, ürünleri hakkında şunları söyledi: “Kooperatif olarak temel ürünümüz zeytin ve zeytinyağı. Reçel çeşitlerimiz var. Aromatik bitkiler, erişte çeşitleri ve sabun da ürünlerimiz arasında yer alıyor. Özellikle turunç reçelimiz çok beğeniliyor. Katıldığımız fuarlarda bu konuda çok beğeni aldık. Ürünlerimizin hepsi beğeniliyor ve övgü alıyor. Ürünlerimiz içinde Pinar kalkınma Kooperatifinin üretimi PİNKOOP markalı çam balını da pazarlıyoruz. Amacımız müşterilerimize bölgemize ait olan en kaliteli ürünleri sunmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak. Bizim kooperatif olarak pazarlama politikamız bu. İnternet üzerinden de satış yapıyoruz, ürünlerimizi kargoyla müşterilerimize ulaştırıyoruz.” Çöllüoğlu, Boğaziçi Adabükü mevkiindeki satış noktalarının da faaliyete geçtiğini bildirdi. 

BELEDİYELERDEN KOOPERATİFLERE DESTEK PROGRAMI

Kooperatiflerin desteklenmesi çerçevesinde, “Milas bölgesindeki zeytin ağaçlarının gençleştirilmesi ve bakımı projesi”  kapsamında Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladıklarını belirten Kooperatif başkanı Çöllüoğlu; bu bağlamda, Milas Belediyesinden ve Büyükşehir Belediyesinden, bakımı ve işletmesi koşuluyla zeytinlik aldıklarını, kira olarak ta elde edilen zeytinyağından belli oranda belediyelere vereceklerini söyledi.  Bu destek programından KİKA kadın kooperatifi ile Bahçeburun Kalkınma Kooperatifinin de yararlandığı belirtildi. Çöllüoğlu, Anatolie markasıyla bu sene Muğla Tarım İl Müdürlüğünün düzenlediği en iyi zeytinyağı yarışmasında Gümüş Madalya aldıklarını ve bunun kendileri için önemli bir motivasyon aracı olduğunu da sözlerine ekledi gururla.

GEKA’DAN ÜRETİM VE PAZARLAMA EĞİTİMİ

SS Milas Anatolie Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme kooperatifi başkanı Çöllüoğlu son olarak şöyle konuştu: “GEKA’dan kurumsal yönetimin güçlendirilmesi, markalaşma ve pazarlama eğitimi desteği alıyoruz. Bu bizim için iyi bir eğitim çalışması oldu. Üretim ve pazarlama konusunda ufkumuz açılıyor. Bu çalışmalarda çok sayıda ürüne yönelmek yerine iki-üç ürüne yoğunlaşmamız ve bu şekilde ilerlememiz gerektiğini öğrendik. Kooperatif olarak çok sayıda ürün yerine, markalaşmışiiki-üç ürünle yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Kooperatifin: Milas Ziraat Odası Bahçesi, Ören, Güllük Aile Çay Bahçesi ve Boğaziçi Adabükü mevkiinde dört satış noktası bulunuyor.




Bu haber 2412 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TOPLUM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI