Bugun...


ERGÜN BÜLTEN

facebook-paylas
En Kısa Zamanda Felsefe Yolculuğuna Çıkmalıyız
Tarih: 11-12-2024 11:38:00 Güncelleme: 11-12-2024 11:38:00


   "Düşünüyorum, öyleyse varım"

                                                   Descartes

 

Doğal düşünme, insanın doğuştan getirdiği biyolojik ve hormonal yapısının, çevresel faktörlerle birleşerek ortaya çıkan doğal bir düşünme şekli değil midir?

İnsan düşüncesinin biyolojik ve kültürel faktörlerle oluşmaması tabii ki mümkün değildir. İnsanın, bu faktörlerle birlikte kendi aklını geliştirerek çağdaş yöntemlerle düşünmeyi öğrenmesi gerekmez mi? Gerçek anlamda insan olabilmek için çağdaş düşünce üretmeyi öğrenmemiz gerekmez mi?

Tarih boyunca felsefeciler bu konuyu ele almasına rağmen, günümüzde insanlar çağdaş bilimsel düşünceyi öğrenmekte geç kalmadı mı?

Sonuç olarak, felsefe, çağdaş düşünce üretme sürecinde bize yardımcı olabilecek tek yol değil midir?

En kısa zamanda felsefe yolculuğuna çıkmalı ve son derece gerekli, yararlı yolculuğun keyfini sürmeliyiz diye düşünüyorum.



Bu yazı 1124 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI