Bugun...


Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

facebook-paylas
HEDEF: EN GENİŞ İTTİFAK AĞI OLMALI
Tarih: 05-10-2021 22:40:00 Güncelleme: 05-10-2021 22:40:00


AKP iktidarı, 19 yıllık iktidarı döneminde, ülkemiz ve ülkemiz insanı için yönetememe anlamında kötü bir sınav verdi. Ekonomik kriz gibi pandemi/salgın sorununu da iyi yönetemiyorlar. Koronadan her gün en az 200 kişi ölüyor.

Kendileri ve yandaşları bolluk içinde yaşarken, halk açlık ve yoksulluk içinde kıvranıyor.

19 yıllık iktidarları döneminde Cumhuriyetin tüm kazandırdıklarını ve değerlerini yok ettiler. Türkiye'yi komşularıyla çatışmalı hale getirdiler.

Ülkemizi Dünyada yalnızlaştırdılar. Atatürk’ün, "Yurtta barış Dünyada Barış" ilkesini yok saydılar.

Üretici perişan, işçi perişan emekli perişan, çalışanlar perişan, kısacası toplumun tüm kesimleri mutsuz ve evini geçindirmekte, çocuğunu okutmakta zorlanıyor. Yoksullar, pazar yerlerinde, atılan sebze ve meyveler içinden sağlamlarını bulmaya çalışıyorlar.

Yargı bağımsız değil. Hukukun üstünlüğü yok.

Demokrasi sadece kendileri için var.

Şimdi de Laikliğe karşı bayrak açtılar, dindar Anayasa istiyorlar.

NE YAPILMALI?

Tek yol bu iktidardan kurtulmak olmalı. Bunun için ne yapılmalı?

1- Bu iktidara karşı en geniş ittifak sağlanmalı, Millet İttifakının kapsamı daha geniş hale getirilmeli. İttifaka, sosyalist çizgideki partiler ile liberal ve sağ partiler de dahil edilmeli. İttifak içine dahil edilecek partiler için oy yüzdesi hesabı yapılmamalı, psikolojik üstünlük durumu göz önüne alınmalıdır.

2- HDP ile amasız / fakatsız görüşülmeli, mevcut ittifakta HDP mutlaka olmalıdır. HDP ile ittifak, ülke içinde iç barışın sağlanması gibi pek çok olumlu değeri de beraberinde getirecektir.

3- İlk turda Cumhurbaşkanlığı seçimini alacak bir aday üzerinde uzlaşılmalı, yeni Ekmelettinlerin arayışından vazgeçilmelidir.

4- İlk turda seçimi alabilecek bir adayın estirdiği rüzgâr, devlet kadrolarındaki iktidar yanlısı birçok insanın saf değiştirmesine neden olacaktır.



Bu yazı 6905 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI