Bugun...


GÜLDEN SÖKELİOĞLU

facebook-paylas
ÇALINAN HAYATLAR!
Tarih: 05-08-2022 11:31:00 Güncelleme: 05-08-2022 11:31:00


"Örgüt tarafından, 2000- 2013 yılları arasında KPSS, ÖSS, ALES, Askeri Liseler, YDS sınavları dahil, ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav soruları çalınmıştır."

"2000-2016 yılları arasında kamuda istihdam edilen devlet memuru sayısı % 48 oranında artmıştır ve istihdam edilen personeldeki artış, nüfus artışının(%16) oldukça üzerindedir. Personel sayısındaki artış bilhassa dört alanda yapılan sınavların neticesinde yapılan atamaya bağlı olarak gerçekleşmiştir.

Eğitim, yükseköğretim, TSK ve Emniyet Teşkilatı sınavları oluşturmakla birlikte devlet memurları sayısındaki artışın %80'ini oluşturmuştur."

"Dini örgütlenmelerin bürokraside yapılanmalarının önüne geçilmelidir. FETÖ'den boşalan yerlere göz diken ve devlet içerisinde örgütlenme gayretinde olan başka gruplara kesinlikle göz yumulmamalıdır." *

Yukarıdaki sözler, 5 yıl önce Polis Akademisi'nde yapılan bir çalıştay sonunda hazırlanan "Yeni Nesil Terör: FETÖ'nün Analizi" adlı rapordan alınmıştır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla sınavları inceleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, 2005- 2013 yılları arasında KPSS,

Polis Koleji, Polis Akademisi, Komiser yardımcılığı, Kaymakamlık, hakim ve savcı adaylığı, Dışişleri bakanlığı ile Konsolosluk memurluğu sınavlarının çalındığını tespit etti. Soru çaldıkları gerekçesiyle 17 bin 894 kişi hakkında işlem yapıldı. **

**

Geçmiş yıllarda yaşadığımız sınav skandallarıyla,

gece gündüz ders çalışan gençlerimizin üniversiteye girme hayalleri; üniversiteyi bitirenlerin ise öğretmen,  memur olma hayalleri yok edildi.

Peki, sorumlular hakkında işlem yapıldı mı?

FETÖ üyeliği ile suçlanan, yapılan sınavlarda yıllarca soruların çalınmasına göz yuman, 2010-  2015 yılları arasında ÖSYM Başkanı olan Ali Demir hakkında önce gözaltı kararı verildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından

18 yıl, 6 ay hapis istemiyle dava açıldı. Ali Demir'e önce ev hapsi cezası verildi, bu ceza da kaldırıldı ve serbest bırakıldı.

İslamiyet adına kendi cemaatinden olanları kayırmak; hak etmeyen kişileri önemli mevki ve makamlara getirmek; suçlu olanlara gerekli cezayı vermemek; hukuk devleti ilkesiyle bağdaşır mı?

**

2022 Temmuz ayı sonundaki KPSS sınavında çıkan 20 soruyla Yediiklim adlı yayınevine ait deneme sınavı sorularının aynı olması nedeniyle yapılan soruşturma kapsamında ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alındı. Yeni atanan ÖSYM Başkanı da KPSS'yi iptal etti.

Peki, ÖSYM başkanının görevden alınması yeterli mi?..

Yetmez!

Hem YÖK başkanı, hem de sınavların ve eğitimin bu hale gelmesinin sorumlusu olan Milli Eğitim Bakanı da istifa etmelidir ki;

Hayatları çalınan, gelecekleri, umutları yok edilen gençlerimiz ve aileleri bir parça teselli bulabilsin...

Bundan sonra yapılacak tüm sınavlar, güvenli ve adaletli bir şekilde yapılsın ki; devlet kurumlarına ve yöneticilerine olan güven tekrar sağlansın...

Devlet kurumlarına yapılacak atamalarda liyakate önem verilsin; mülâkat kaldırılsın...

Soruları çalan değil, hak eden göreve getirilsin...

Kul hakkı yenmesin.

İslâm dininin peygamberi, Hz Muhammed: "İşi ehline verin" diyor.

Gençlerimizin hayatları çalınmasın ki; geleceğe umutla ve güvenle bakabilsinler.

Kaynak:

* Barış Terkoğlu- 4 Ağustos tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ndeki " Soruları Çalanlar Devleti Çalıyor" başlıklı köşe yazısı.

** 4 Ağustos 2022 tarihli Cumhuriyet Gazetesi.



Bu yazı 2777 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI