Bugun...



Zafer Karadağ: "Corona’ya Artık Çin Yetmiyor, Çin Dışında da Koşmaya Başladı!"

Corona virüsü iyice gemi azıya aldı! İlk kez 22 Aralık’ta Wuhan’da ortaya çıkan ve önce Çin’e, sonra da Dünyaya yayılmaya başlayan salgın nedeniyle, dün itibariyle son iki ayda Çin dışında görülen vaka sayısı 1.151 kişiye, ölü sayısı da 8 kişiye ulaşmıştı. Ancak bu sabah açıklanan resmi verilere göre virüs tespit edilen hasta sayısı, “sadece bir günde” 261 kişi artarak 1.412’ye ulaştı, ölü sayısı da 12 olarak açıklandı. Bu arada, Lübnan da virüs tespit edilen ülkeler arasına katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-02-2020 15:57:57 Tarih: 22-02-2020 15:33

Zafer Karadağ:

Uzun yıllardır Çin'de yaşayan Muğlalı Zafer Karadağ'ın Corana Virüsüyle ilgili uyarıcı yazısı:

Corona virüsü iyice gemi azıya aldı! İlk kez 22 Aralık’ta Wuhan’da ortaya çıkan ve önce Çin’e, sonra da Dünyaya yayılmaya başlayan salgın nedeniyle, dün itibariyle son iki ayda Çin dışında görülen vaka sayısı 1.151 kişiye, ölü sayısı da 8 kişiye ulaşmıştı.

Ancak bu sabah açıklanan resmi verilere göre virüs tespit edilen hasta sayısı, “sadece bir günde” 261 kişi artarak 1.412’ye ulaştı, ölü sayısı da 12 olarak açıklandı. Bu arada, Lübnan da virüs tespit edilen ülkeler arasına katıldı.

Ve biraz önce gelen son dakika bilgisine göre İran’da dün 18 olan vaka sayısı bugün 28’e, ölü sayısı da 6’ya çıktı.

Benim haftalardır haykırdığım ve testi kırılmadan önce yaptığım naçizane uyarı ve öneriler şimdi daha büyük önem ve aciliyet kazandı, müsaadenizle bir kez daha tekrarlıyorum;

Aklın yolu birdir, salgının yayılmasını gerçekten önlemeye çalışan pek çok ülke gibi Türkiye de, hem de derhal ve kesinlikle taviz vermeden, sadece Çin’den gelenleri değil, hangi ülkeden gelirse gelsin, son 24 günde Çin’de bulunmuş tüm yolcuları, mutlaka karantina uygulamasına sokmalıdır. Ancak ve ancak böyle bir uygulama sayesinde önce yolcuları, sonra da 83 milyonluk Türkiye’yi corona riskinden uzak tutabiliriz. Testi kırıldıktan sonra atılan tokatın çocuğa da, anasına-babasına da faydası olmaz.”

Eğer Sağlık Bakanlığımız bu önerimi bir an önce havalimanlarında uygulamaya başlarsa, sağlık ekiplerimizin edineceği o tecrübeler ışığında, Türkiye’nin tüm kara ve deniz sınır kapılarında da etkin önlemler almak, daha kolay ve çabuk olacaktır.

İnşallah Ülkemizde hiçbir Corona virüsü vakası yaşanmaz ama bu kahrolası salgın Dünyayı her geçen gün daha fazla kıskacına almaya devam ederken, bizim inşallahtan, maşallahtan daha fazlasını yapmamız şart!

Hatta İran sınırında giriş-çıkış yapanlara maske ve eldiven vermekten çok daha ciddi tedbirler almamız, en başta da olası karantina koşullarını karşılayacak şekilde, Muğla’dan Kars’a, Edirne’den Hakkâri’ye kadar 81 ilimizin tamamında, en az birer hastanede gerekli alt yapıyı hazırlamaya ivedilikle başlamamız lazım.

Salgınla mücadelede en öncelikli ihtiyaç olacağı için de, Devletin tıbbi maske üreticilerimizi 24 saat üretim ve stok yapmaya, hatta bir an önce kapasitelerini artırmaya teşvik etmesi gerekiyor. Yolcu veya araç geçiş garantili yollar, köprüler ve havaalanları yaptıran Devletimizin, böyle hayati bir teşviği Milletimizden esirgemeyeceğini umut ediyorum.

En az bu tedbirler kadar önemli olan bir konu daha var.

Çin’de ve diğer ülkelerde salgınla mücadele kapsamında insanüstü gayret gösteren doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personeli arasında bu virüsü kaptığı için tedavi altına alınan ve maalesef hayatını kaybeden YÜZLERCE tıp insanı var.

Bu nedenle, Allah korusun ama eğer biz de, Dünyada ilk kez ortaya çıkan bu lanet salgın gerçeği ile karşılaşırsak, hem sağlık teşkilatımızın, hem de Halkımızın, nasıl davranacakları ve hangi tedbirleri alacakları konusunda eğitilmesi önemlidir, HEM DE HEMEN!..

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
22 Şubat 2020, Taşkent

 




Bu haber 1074 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONUK YAZAR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI