Bugun...


GÜLDEN SÖKELİOĞLU

facebook-paylas
Bırakın Işığınız Yayılsın!..
Tarih: 29-04-2023 18:14:00 Güncelleme: 29-04-2023 18:14:00


       Geçen ay Muğla'ya gittiğim zaman alışkanlık olduğu üzere yine küçük bir sahafa uğradım ve uygun fiyata pek çok kitap aldım. 

        'Öğretmenim, Lütfen Bu Kitabı Okur musun?..' adlı kitaptan bir öyküyü sizlerle paylaşmak istedim.(1)

          *

       Bırakın Işığınız Yayılsın!..
   
       Uzaklarda küçük bir kasabada genç bir adam kendi işini kurdu. Bu, iki caddenin köşesinde bir parakendeciydi. Adam dürüst ve dost canlısıydı, insanlar onu çok seviyorlardı. Ondan alışveriş yapıyorlar ve arkadaşlarına tavsiye ediyorlardı. Adam bir yıl içinde bir dükkandan Amerika'nın bir ucundan diğerine uzanan bir zincir yarattı. Bir gün hastalanıp hastaneye kaldırıldı. Doktorlar az zaman kalmış olabileceğinden endişe ediyorlardı...

       Üç yetişkin çocuğunu yanına çağırdı ve onlara bir görev verdi: " İçinizden biri yıllar boyu uğraşarak kurduğum şirketimin başına geçecek. Hanginizin buna hak ettiğine karar vermek için, herbirinize birer dolar vereceğim. Şimdi gidip bu birer dolarla ne alabiliyorsunuz alacaksınız, ama bu akşam geri döndüğünüzde paranızla aldığınız şey hastane odamı bir uçtan bir uca doldurmalı." Çocuklar bu başarılı şirketi yönetme fırsatı karşısında heyecana kapıldılar. Üçü de şehre gidip parasını harcadı.

       Akşam geri döndüklerinde babaları sordu: "Birinci çocuğum, bir dolarla ne yaptın?" Çocuk cevap verdi: "Arkadaşımın çiftliğine gittim, bir dolarımı verdim ve iki balya saman aldım".
Sonra odadan dışarı çıktı, saman balyalarını getirdi, açtı ve havaya savurmaya başladı. Oda bir anda samanlarla dolmuştu. Ama biraz sonra samanların tamamı yere indi ancak babanın söylediği gibi odayı bir uçtan öbür uca dolduramadı. Adam sordu: " Peki ikinci çocuğum, sen parayla ne yaptın?" " Yorgancıya gittim. İki tane yastık aldım." Bunu söyleyen çocuk, yastıkları içeri getirdi, açtı ve tüyleri bütün odaya dağıttı. Zaman içinde bütün tüyler yere düştü, böylece oda yine dolmamıştı.
" Sen üçüncü çocuğum, sen paranı ne yaptın?" diye sordu adam.

       " Dolarımı cebime koyup senin yıllar önceki dükkanın gibi bir dükkana gittim. Dükkanın sahibine parayı verdim ve bozmasını istedim. Dolarımın 50 centini çok değerli birşeye verdim. 
20 centini şehrimizdeki iki yardım kurumuna bağışladım. 20 cent de kiliseye verdim. Böylece bir onluğum kaldı. Bununla iki şey aldım."
Çocuk, elini cebine atıp bir kibrit kutusu ve mum çıkardı. Işığı kapatıp mumu yakınca oda mumun yaydığı ışıkla dolmuştu. Baba memnundu " Çok iyi oğlum. Bu şirketin başına sen geçeceksin. Çünkü yaşam hakkında çok önemli bir şeyi, ışığını yaymayı biliyorsun..."

          *

       Kıssadan hisse:

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkemizi yönetmeye aday olan 'Millet İttifakı' nın ortak adayı olan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun  söylemlerinin ışığının tüm yurdumuzu aydınlatması ve Türk Milleti' nin  takdiriyle ülke yönetiminin başına getirilmesi.

Kaynak:
(1) 'Öğretmenim, Lütfen Bu Kitabı Okur musun!..'
       Hasan Yılmaz.



Bu yazı 3602 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI