Bugun...



Ortak Akıl Oluşturarak Sorunları Çözmeye Çalışıyoruz!

Kumluk Sahilindeki esnafın dün itibarıyla sahili işgal eden masa, sandalye ve şezlongları geri çektiği, bunun Datça Belediyesi'nin bilgisi ve onayı dahilinde bir uygulama olduğu duyumu üzerine bu sabah makamında ziyaret ettiğim Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt “Bu uygulamanın Kumluk Sahili ile sınırlı olmadığını, bugün saat 17.00 itibarıyla Sevgi Yolu altında kalan bölgede de aynı uygulamaya geçileceğini, ortak akıl oluşturarak sorunları çözmeye ve yol almaya çalıştıklarını” söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-05-2024 22:23:02 Tarih: 21-05-2024 12:57

Ortak Akıl Oluşturarak Sorunları Çözmeye Çalışıyoruz!

MEHMET ERDAL / DATÇA

Kumluk Sahilindeki esnafın dün itibarıyla sahili işgal eden masa, sandalye ve şezlongları geri çektiği, bunun Datça Belediyesi'nin bilgisi ve onayı dahilinde bir uygulama olduğu duyumu üzerine bu sabah makamında ziyaret ettiğim Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt “Bu uygulamanın Kumluk Sahili ile sınırlı olmadığını, bugün saat 17.00 itibarıyla Sevgi Yolu altında kalan bölgede de aynı uygulamaya geçileceğini, ortak akıl oluşturarak sorunları çözmeye ve yol almaya çalıştıklarını” söyledi. Başkanın verdiği bilgiye göre önümüzdeki günlerde Taşlık Plajı, Mesudiye, Palamutbükü... sahillerinde de bu uygulama gündeme gelecekti.

Başkanın anlatımına göre belediye öncelikle adı geçen bu bölgelerdeki esnaflar ile toplantı yapıyor. Bu toplantılarda esnaflar ile birlikte bugüne kadar sahillerde fiili olarak var ola gelen ve tartışmalara neden olan uygulamayı masaya yatırıyor. Daha iyi bir uygulamanın mümkün olup olmadığını soruyor. Esnafların görüşlerini dinliyor. Yurttaşları, esnafı ve belediyeyi memnun edebilecek bir çözüm doğrultusunda ortak bir akıl oluşturmaya çalışıyor. Sonra da uygulamaya geçiyor.

Dün Kumluk Sahili'nde, bugün Sevgi Yolu altında kalan bölgede gündeme gelen ama önümüzdeki günlerde diğer sahillerde de yaygınlaşacak bu uygulamaya göre esnaf gündüz sahildeki masa, sandalye ve şezlongları belli bir mesafeye kadar geri çekecek, akşam olunca yeniden önceki yerlerine koyarak müşterilerine hizmet edebilecek.

Başkan bu uygulamaya uyulup uyulmadığını sıkı bir biçimde denetleyeceklerini ve bu uygulamanın sadece sahillerdeki masa, sandalye ve şezlongları geri çekmekle sınırlı olmadığını, her tür işgal ve görüntü kirliliğini içerdiğini de sözlerine ekledi.

Şezlongsuz Datça İnisiyatifi Gönüllüsü Muzaffer Öztürk “belediyenin bu uygulamasının olumlu ama yetersiz olduğunu”, inisiyatif olarak kendilerinin “Anayasa'nın 42., Kıyı Kanunu'nun 5. Maddesi gereği kıyıların canlı-cansız herkesin ortak ve parasız kullanımına açık olması gerektiğini” savunduklarını söyledi.

Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş “Bu doğru bir uygulama. Sahiller halkındır. Sahiller herkesin kullanımına açık olmalıdır. Uygulama ve uyulacak kurallar net olmalı. Uygulamanın sınırları önceden belirlenmeli. Sahillerden sadece sahil kıyısındaki esnafların değil arkadaki esnafların müşterilerinin ve bütün vatandaşların yararlanması da mümkün olmalı,” dedi.
 




Bu haber 1685 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI