Bugun...



CHP Milas Gençlik Kolları Başkan Adayı Samyürek, Geleneksel Salı Toplantısında Adaylığını Açıkladı

18 Ağustos’ta 369 üyenin katılımıyla gerçekleşecek olan CHP Milas Gençlik Kolları Başkanlığı yarışında iki adaydan birisi olan Anıl Egemen Samyürek, partisinin geleneksel Salı toplantısında geniş katılımla adaylığını açıkladı. Daha önce ilçe binasında basın toplantısıyla adaylığını ilan eden Samyürek, ilçe örgütünün karşısında adaylığını bir kez daha açıklamış oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-08-2024 00:03:16 Tarih: 06-08-2024 23:52

CHP Milas Gençlik Kolları Başkan Adayı Samyürek, Geleneksel Salı Toplantısında Adaylığını Açıkladı

18 Ağustos’ta 369 üyenin katılımıyla gerçekleşecek olan CHP Milas Gençlik Kolları Başkanlığı yarışında iki adaydan birisi olan Anıl Egemen Samyürek, partisinin geleneksel Salı toplantısında geniş katılımla adaylığını açıkladı. Daha önce ilçe binasında basın toplantısıyla adaylığını ilan eden Samyürek, ilçe örgütünün karşısında adaylığını bir kez daha açıklamış oldu. Geçtiğimiz hafta ise diğer aday Gülendam Cantimur örgütünün huzurunda adaylığını duyurmuştu.

Samyürek’in adaylığını açıklama toplantısına; İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Belediye Başkanı Fevzi Topuz, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, diğer gençlik kolları başkan adayı Gülendam Cantimur ile çok sayıda partili katıldı. İki gençlik kolu başkan adayının ellerini tutarak kaldırmaları, yanyana görüntü vermeleri ise partililer tarafından gençliğin demokratik olgunluğu olarak değerlendirildi.

SAMYÜREK’İN KONUŞMASI

İlçe Gençlik Kolları başkan adayı Samyürek, “Değerli genç yol arkadaşlarım, değerli büyüklerim hepiniz hoş geldiniz,” diyerek konuşmasına şöyle başladı:  “Hepinizin bildiğiniz üzere gençlik kolları kongre sürecimiz başladı. Bazı ilçelerimizde kongreler yapıldı. Kongresi tamamlanıp seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.

Milas’ımızda 369 genç üyemizin oy kullanacağı gençlik kolları kongremiz 18 Ağustos Pazar günü Aşkıdil Akarca sahnesinde gerçekleştirilecek. Hepinizi partimizin demokrasi şöleninde görmekten mutluluk duyarız. Partimiz demokrasiyi içselleştirmiş ve özümsemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi gençliği de aynı yolda ilerlemektedir.

İçerisinde bulunduğumuz kongre sürecinde aday olmayacağını ifade eden gençlik kolları başkanımız İbrahim Turhan başkanımız başta olmak üzere geçmiş dönemde gençlik kolları başkanlığı yapmış tüm büyüklerimize partimize olan emeklerinden ötürü teşekkür ederiz. Onlardan alacağımız bayrağı daha yukarıya taşımak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum.”

KENDİNİ VE ARKADAŞLARINI TANITMA

“Sizler beni ve yol arkadaşlarımı tanıyorsunuz ama kısaca bizden de bahsetmek isterim. Ben Anıl Egemen Samyürek,” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milâs’ta serbest avukatlık yapmaktayım. Bizler partimizde bize ihtiyaç olan her noktada partimize faydalı olmak adına yorulmaksızın çalıştık, emek verdik. Partiye üye olamayacak yaşlarda başlayan serüvenimizde gençlik kollarında da çalışmalarda bulunduk, geçirilen tüm seçim dönemlerinde partimiz için çalıştık. 15 16 yaşında kapısından girdiğim partimizde şuan yönetim kurulu üyesi olarak görevime devam etmekteyim. Yönetim kurulumuzda ilçe sekreterliği görevini yürütmekteyim. Ama her şeyden önce 26 yaşında bir gencim.

Bugün bizler gençler olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Partimizin iktidar yolunda ilerlediği kritik bir dönemde yola çıktık, ama ilerleyen dönemlerde bir sonraki kongremizde bizler bu yaşımızda aynı gençler olmayacağız ve bugün almadığımız sorumlulukların hesabını ileride kendimize ve partimize veremeyiz. Zaten bir genç olarak ilçe yönetiminde verdiğim emek ve mücadeleyi partimizde yöneticilik yapmış bir genç olarak genç yol arkadaşlarımızla sürdürmeyi, Milas gençliğini partimize yakışır güçlü ve aktif bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Hep birlikte bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inancım tam. Yol arkadaşlarımız da kendi bölgelerinde sevilen genç arkadaşlarımız. Onlarla bu yolda yürümekten onur ve gurur duyuyorum.”

GENÇLİK MANİFESTOSU VE TUTUM BELGESİ

Samyürek konuşmasında tutum belgeleri hakkında açıklamalarda bulunarak şunları dile getirdi: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde adaylık açıklamamızı yapmıştık. Ardından gençliğin manifestosu olarak isimlendirdiğimiz tutum belgemizi de sizlerle paylaştık. Tutum belgemizde çeşitli alanlarla ilgili çalışmalar, çözüm önerileri yer almakla birlikte siyasete ve gençliğe bakış açımız, vizyonumuz yer almaktadır. Seçildiğimiz takdirde sosyal hayattan kültürel hayata ekonomiden genel siyasete kadar önemli çalışmaları hayata geçireceğiz. Farklı bir gençlik kolları örgütü olacağız. Sorgulayan, konuşan, eleştiren, siyaset üreten güçlü bir gençlik olacağız. Milas’ta güçlü bir gençlik var dedirteceğiz. Bu anlamda siz değerli partili büyüklerimizi gururlandıracağımıza da söz veriyoruz.”

GENÇLİĞİN DİNAMİZMİ; PARTİNİN GÜCÜ

“Gençliğin dinamizmini partimizin gücüne dönüştüreceğiz,” diyerek konuşmasını sürdüren Samyürek, “Bunun yanında gençliğin enerjisini değerli büyüklerimizin tecrübeleriyle yönlendireceğiz. Tüm büyüklerimizin düşüncelerine önem vereceğiz. Onlar bizlere ışık olacak ve her zaman büyüklerimizle iletişim halinde olacağız. Ülkemiz ciddi bir çöküşün eşiğine getirilmişken, Cumhuriyetimizin değerleri tasfiye edilmeye çalışırken 100 yıllık mirasın bekçisi gençler olarak buradayız, görev başındayız. Kapı kapı sokak sokak dolaşacak, yerel seçimlerin iktidarı partimizi yapılacak ilk genel seçimlerde iktidar yapmak için var gücümüzle çalışacağız.

Ayrıca belediyelerimiz bizim gurur tablomuz. Cumhuriyet Halk Partisi sahip olduğu birikim ve tecrübeyle uzun yıllardır sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağının, rantın değil vatandaşın yanında nasıl olunacağının dersini tüm Türkiye’ye vermiştir. Belediyelerimiz ve ilçe örgütümüz ile vatandaşlarımız arasında köprü olacağız. Tüm örgütümüzle uyumlu çalışacağız. Bizler bize ihtiyaç duyulan her noktada örgütümüzün, ilçe başkanlığımızın ve belediyelerimizin emrindeyiz, çalışmaya hazırız,” dedi.

ÜYE SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ

Samyürek üye sayılarını da arttıracaklarını, bunun için köy dolaşacaklarını belirterek konuşmasını şu şekilde deve ettirdi: “Partimizde aktif olarak görev isteyen görev talep eden gençlerimizle bir arada olacağız. Her toplantımızda söylediğim gibi seçildiğimiz takdirde ilk olarak gençlerimizin siyasete olan katılımını artırarak işe başlayacağız. Ben Milas’ta 369 genç üyemizin bulunmasını bize yakıştıramıyorum. Alacağız üye formlarımızı mahalle mahalle belde belde gezeceğiz ve gençlerimizi partimize üye yapacağız. Partimizin veri tabanını güncelleyeceğiz. Ulaşılamayan tanınmayan tek bir üyemiz kalmayacak. Ama işimiz üye yapmakla da bitmeyecek. Tüm genç arkadaşlarımızla her zaman iletişim halinde olacağız. Aktif bir gençlik kolları ve örgüt olacağız.

DEMOKRARATİK BİR SEÇİM OLMASINI DİLİYORUZ

CHP Milas Gençlik Kolları Başkan adayı Samyürek konuşmasını şöyle tamamladı: “Adil ve eşit şartlarda ilerleyen demokratik bir seçim olmasını diliyoruz. Üyelerimizin iradesinin, seçimin olağan ve demokratik şartlarda devamının bekçisi olacağız. Aynı zamanda değerli büyüklerimizin de bu ortamı bizlere sağlayacağına da inancım tamdır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkemizin kurucusu partimizde özel bir görev için aday olmak çok onur ve gurur verici. Aynı zamanda aday olma ve adaylığa devam ettirme medeni cesaretinde bulunan kardeşlerime arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Kongremizin sonucu ne olursa olsun bu bir seçim değil görev, hizmet yarışıdır. Kim kazanırsa kazansın hepimizin Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak yine bir arada bulunacağımıza Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarında hep birlikte iktidar yolunda çalışacağımıza da söz veriyorum. Yarışın sonunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye cumhuriyeti olacaktır. Hep birlikte başaracağız. Sağolun, Çok teşekkür ediyorum.”




Bu haber 630 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI