Bugun...



CHP 101 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 101. yılı Milas’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atapark Meydanı’nda çelenk sunumunun ardından Arastapark’taki ilçe başkanlığında konuşmalar gerçekleştirildi. Kuruluş kutlamasının sonunda pasta kesimi gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2024 13:59

CHP 101 Yaşında

Haber: Yunus Erman Doğruyol

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşu 101. yıl dönümü, Milas’ta gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.
Saat 9.00’da Atapark Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlama etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

ARASTAPARK’TA CHP KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KONUŞMALARI

Saat 10.00’da ise Arastapark’taki CHP İlçe Başkanlığı önünde konuşmalar gerçekleştirildi.
İlk konuşmayı yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Gülendam Cantimur, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan Narin’e ve Ovacık’ta şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diledi. Cantimur, “CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan ve ülkemizin demokratikleşmesinde rol oynayan bir partidir. Kuruluşumuzun 101. yılı dolayısıyla partimizin tarihi ve ilkelerini hatırlamak bize büyük bir güç ve ilham veriyor,” dedi.

CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ise, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak yeni bir vizyonla yola çıkıyoruz. Çünkü artık biz Türkiye’nin birinci partisiyiz. Halkın umuduyuz. Halkın umudunu yeşertmek için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor. Umutsuz olmaya tahammülümüz yok. Halk bizden iktidar bekliyor ve mutlaka iktidar olacağız. Bugün 9 Eylül. Halkın partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda, şanlı geçmişimizin kararlılığı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelemiz devam ediyor. Uçurumun kenarında yitik bir ülkeden modern cumhuriyeti inşa eden kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve minnetle anıyorum,” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski ilçe başkanlarından Özçelik Aral ise, konuşmasına partinin 60 yıllık üyesi, 50 yıllık da gönüllü parti araştırmacısı olduğunu belirterek başladı. Aral, CHP’nin kurulduğu 9 Eylül 1923’te il ve ilçelerde örgütünün bulunmadığını belirterek, 20 Kasım 1923’te Ankara’da alınan kararla Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin idare heyetleri, partinin idari heyetleri olarak belirlendi. Milas örgütünün kurulmasına Burgaz Mahallesi’nden Milas ve Muğla Müftüsü Mehmet Rüştü Efendi, İşadamı Karahafız Emin Bey, Hoca Bedrettin Mahallesi’nden Emin Bey, Ahmet Çavuş Mahallesi’nden Hamdi Bey, Eskişar Ethem Bey, Çandırlı Mülazım Salih Efendi, Mehmet Çavuş öncülük etti. Heyetin reisi Feyzullah Ağa’dır. Partimizin de kurucu reisidir,” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ise, “Partimiz, düşüncelerinden ve misyonundan hiç taviz vermeden 101 yıldan bu yana Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızı bir tutkal gibi, herhangi bir etnik ayrıştırmaya, düşüncel ayrılığa fırsat vermeden her zaman toparlayıcı olmuştur ve bu sayede 101 yıldır ayaktadır,” dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.




Bu haber 509 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI